Volledig scherm
© AFP

LIVE. AstraZeneca meldt vertraging in eerste levering vaccins aan EU - Van Gucht pessimistisch over daling cijfers

Er komt een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland tot 1 maart. En kappers en andere niet-medische contactberoepen mogen op 13 februari weer open, áls de cijfers goed genoeg zijn. Dat zijn enkele van de beslissingen die het Overlegcomité vrijdag heeft genomen. Ondertussen stijgt het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

76 reacties

 • sonia lauwers

  1 maand geleden
  Heel juist, dina V.D., in de supermarkten wordt massaal met 2 gewinkeld en er is geen politie te bespeuren om te beboeten. Ze nemen dus elk een karretje en buiten moeten mensen staan wachten, ze zijn dus ook 100% besmettelijker, men moet extra personeel aan de kassa's zetten om af te rekenen. En als het personeel (of ik) er iets van zeg, wordt men uitgejouwd.
 • Kirsten Hershe

  1 maand geleden
  Nu moet iemand mij toch een uitleggen en verklaren hoe je ' een virus ' vanuit een ander land importeert. Zit het dan op je kleding, hangt het aan de buitenspiegel van je auto, kruipt het onopgemerkt in je reiskoffer? Want er zijn héél véél zaken die opmerkelijk verdacht zijn en totaal onlogisch. En dan zijn er nog diegene die erop kicken om hun vrijheden zomaar op te geven voor, ja voor wat eigenlijk? Weet één ding, het oude normaal is voltooid verleden tijd. Zelfs met 100 vaccinaties.
 • Henri Troyat

  1 maand geleden
  Dus als ik het goed begrijp mogen Marrokanen en Turken zonder problemen hun familie gaan bezoeken in het buitenland, zich daar onttrekken aan de regeltjes en dan vrolijk terug naar huis komen en de boel hier verder besmetten?
 • Jaak Casteleyn

  1 maand geleden
  Als we dezelfde “verklaringen op eer” gaan toepassen zoals de politiek die toepassen zal er niet veel eer aan te pas komen, bende hypocrieten.
 • paul merckx

  1 maand geleden
  Deze frustratie bij de bevolking is noch maar een begin, men hoop terug op het normale maar dat zal niet zijn. Zo net noch op de NOS een docu gezien waar een groene 'expert' met uitgestreken gezicht komt verklaren dat het klimaat probleem de coronacrisis in het kwadraat is. Verwacht dus maar een verdere stevige inperking van de vrijheid voor de volgende jaren. Dit onder ogen zien zal al veel leed verzachten want de groene waanzin zal veel erger zijn dan de corona waanzin.
 1. Rel rond Nederlandse vertaling van gedichten Amanda Gorman: “Een witte vertaler: onbegrijpelijk”
  50

  Rel rond Nederland­se vertaling van gedichten Amanda Gorman: “Een witte vertaler: onbegrijpe­lijk”

  Er is ophef ontstaan rond de Nederlandse vertaling van een poëziebundel van de Amerikaanse Amanda Gorman (22). De jonge vrouw werd wereldberoemd toen ze haar gedicht ‘The Hill We Climb’ voordroeg op de eedaflegging van president Joe Biden. Het was een opiniestuk in de Nederlandse Volkskrant dat mee de kat de bel aanbond door te stellen dat het werk van de zwarte dichteres niet het best vertaald kon worden door iemand wit, zoals de uitgeverij besliste. Dat gebeurde nochtans met goedkeuring van het team van Gorman.
 2. Ontgoocheling bij verschillende sectoren: “Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben”
  56

  Ontgooche­ling bij verschil­len­de sectoren: “Overlegco­mité zal honderden faillisse­men­ten op haar geweten hebben”

  De cultuursector reageert teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “We vroegen groen licht en kregen een time-out”, stelt de Crisiscel Cultuur in een eerste reactie. Ook de pretparken betreuren het gebrek aan perspectief. “Wij hadden gehoopt op een openingsdatum.” Ondernemersorganisatie NSZ noemt de time-out van een week onaanvaardbaar. “Het Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben door niets van hoop te bieden.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"