ATTENTION EDITORS: EDITORIAL USE ONLY IN THE CONTEXT OF THE COVID-19 VACCINATION - A youngster is seen receiving a vaccin at a Covid-19 vaccination point for children aged five to eleven, at the Antwerp Zoo on Saturday 08 January 2022. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS
Volledig scherm
ATTENTION EDITORS: EDITORIAL USE ONLY IN THE CONTEXT OF THE COVID-19 VACCINATION - A youngster is seen receiving a vaccin at a Covid-19 vaccination point for children aged five to eleven, at the Antwerp Zoo on Saturday 08 January 2022. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS © BELGA

LIVE. Alle gehospitaliseerde omikronpatiënten zijn ongevaccineerd - Bijna 26.000 5- tot 11-jarigen kregen al coronaprik

Het coronacommissariaat pleit niet voor een verplichte vaccinatie tegen Covid-19. Dat blijkt uit een nota die gisteravond naar de leden van het Overlegcomité en het voorzitterschap van de Kamer is gestuurd. Commissaris Pedro Facon en zijn team geven de voorkeur aan de invoering van een “coronacertificaat”, dat als hoofddoel zou hebben om bij te dragen tot een hogere vaccinatiegraad. Lees hier alle ontwikkelingen over het coronavirus.

22 reacties

 • Sharon Debeul

  2 weken geleden
  Ik heb mijn 3de prik gehad en zo moeilijk of ingrijpend in mijn tijdschema was dat nu ook weer niet om daar zo moeilijk over te doen. In sommige andere landen smeken ze om gezondheidszorg. Ik ben alle vrijwilligers en de zorgsector dan ook eerder dankbaar.
 • rik casteleyn

  2 weken geleden
  Johnson als booster moet mogelijk zijn maar de ministers willen niet . Jammer ; 500.000 spuiten die misgelopen zijn .
 • marc meulenberghs

  2 weken geleden
  Aan al wie dat wil zeg ik:laat jullie desnoods 100keer vaccineren,maar laat de mensen die dat niet willen gerust, dwz geen verplichte vaccinatie en ook géén coronapas. Ieder doet met zijn/haar lichaam wat hij/zij wil. En het argument dat de zorg dan overbelast wordt gaat nu zeker niet meer op.
 • Erwin Heylens

  2 weken geleden
  Tof maar ik (64 jaar) heb een datum voor mijn 3e prik maar op 20 januari, hoe kunnen ze dan nu al weigeraars uitnodigen voor een 2e kans???
 • John Bruggeman

  2 weken geleden
  Hoezo herkansing voor boosterprik, mijn zoon heeft zelfs nog geen uitnodiging gehad?
 1. Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteelmoord’ (VTM): “Elisabeth Gyselbrecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”
  Play
  85

  Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteel­moord’ (VTM): “Elisabeth Gysel­brecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”

  VTM mag de vierdelige reeks ‘De Kasteelmoord’ - die vanavond in première zou gaan - voorlopig niet uitzenden. Dat kreeg de zender vanmiddag te horen na een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van weduwe Elisabeth Gyselbrecht. Volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes zou Gyselbrecht zeggen dat de programmamakers elementen uit het strafdossier hebben gehaald die haar privacy en die van haar kinderen schenden en dat er mogelijk inbreuken zijn gebeurd op de journalistieke code. Volgens Özgünes bevat de reeks echter geen nieuwe elementen en heeft Gyselbrecht de docureeks ook helemaal nog niet gezien.
 1. Dader schietpartij Heidelberg stuurde kort ervoor Whatsapp-bericht over mensen bestraffen naar zijn vader en had nog meer dan 100 patronen munitie bij zich
  Play

  Dader schietpar­tij Heidelberg stuurde kort ervoor Whats­app-be­richt over mensen bestraffen naar zijn vader en had nog meer dan 100 patronen munitie bij zich

  In een aula van de universiteit van het Duitse Heidelberg, in de deelstaat Baden-Württemberg, heeft een tiener (18) vier mensen verwond toen hij een vuurwapen bovenhaalde en begon te schieten op de aanwezigen. Een van hen, een studente van 23 jaar, is later in het ziekenhuis overleden, zo meldt het Duitse persbureau dpa op basis van veiligheidsbronnen. De dader, volgens dezelfde bronnen zelf een student, liep na het incident naar buiten en pleegde zelfmoord. Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Extreme weersomstandigheden in Istanboel: dak van luchthaven stort in door hevig gewicht sneeuw
  Play

  Extreme weersom­stan­dig­he­den in Istanboel: dak van luchthaven stort in door hevig sneeuwge­wicht

  Istanboel krijgt sinds zondag te maken met hevige sneeuwval. De luchthaven van Istanboel heeft dan ook de deuren moeten sluiten wegens de extreme weersomstandigheden. De sneeuwval is zo hevig, dat zelfs het dak van de luchthaven is ingestort. Al zeker tot dinsdagmiddag 11 uur zijn alle vluchten op de luchthaven geannuleerd. Volgens de burgerluchtvaartautoriteit zijn de start- en landingsbanen nog steeds afgesloten. Het ziet er dan ook niet naar uit dat het snel zal stoppen met sneeuwen in de regio.