"Liever 80 km/uur buiten bebouwde kom"

Vanaf 1 januari 2017 wordt 70 km/u de norm buiten de bebouwde kom. Door de maatregel zullen er ongeveer 30.000 verkeersborden kunnen verdwijnen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) lanceert een campagne om bestuurders voor te bereiden op die hervorming.

 1. België is sinds vandaag zwaarst getroffen land van Europa: nergens zijn coronacijfers zo slecht

  België is sinds vandaag zwaarst getroffen land van Europa: nergens zijn coronacij­fers zo slecht

  België is sinds dinsdag de slechtste leerling van de coronaklas in Europa. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Ons land passeert Tsjechië, dat wekenlang de ranglijst met meeste nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in twee weken tijd aanvoerde. Ook het aantal Europese landen dat rood kleurt, blijft toenemen. Intussen is 80 procent over de symbolische drempel gegaan.
 2. OVERZICHT. Geen vervroegde avondklok, geen evenementen meer en alle jeugdactiviteiten voor jongeren ouder dan 12 jaar stopgezet
  Play

  OVERZICHT. Geen vervroegde avondklok, geen evenemen­ten meer en alle jeugdacti­vi­tei­ten voor jongeren ouder dan 12 jaar stopgezet

  De Vlaamse regering voert in tegenstelling tot Wallonië en Brussel geen vervroegde avondklok in. Wel worden zowat alle indoor vrijetijdsbestedingen aan banden gelegd. Idem voor indoor sporten, behalve voor kinderen tot 12 jaar. Ook voor winkelen komen er nieuwe beperkingen. De maatregelen gaan vrijdag om 18 uur in en gelden voor onbepaalde tijd. “Tot we de curve onder controle hebben”, zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).