Liefde voor Muziek strikt ook Clouseau, Lady Linn, Josje, Isabelle A en Gers Pardoel

medialaan
Liefde voor Muziek pakt voor het derde seizoen uit met zeven kleppers. Wie dacht dat met Bart Peeters en Natalia de grootste namen al bekendgemaakt waren, had het duidelijk mis. Want het duo krijgt het gezelschap van Gers Pardoel, Clouseau, Lady Linn, Josje en Isabelle A. Dat meldt Bart Peeters in Jonas & Van Geel.

De deelnemers vertrekken volgende maand richting Mallorca, waar ze elkaars grootste hits in een verrassend nieuw jasje zullen steken. Wanneer het resultaat bij VTM te zien is, wordt later bekendgemaakt.

"Hoe fijn is het om in een muzikaal avontuur te stappen met gelijkgestemde zielen en een voortreffelijke band", laat Clouseau weten. "Nieuwe versies maken van bestaande songs doen we niet zo vaak, maar dat maakt het net zo uitdagend. We willen onze collega's een versie voorschotelen die hen op z'n minst verrast. Uiteraard gaan we een paar dingen in het Nederlands doen en we zijn ook enorm nieuwsgierig naar wat men met onze songs gaat uitsteken."

medialaan

Vooral dat laatste spreekt Josje aan: "Ik vind het een superuitdaging om de nummers van andere artiesten in een nieuw jasje te mogen steken. Tegelijkertijd kan ik een nieuwe muzikale kant van mezelf ontdekken en laten zien, heerlijk."

"Clouseau mogen coveren is voor mij toch het bijzonderst", weet Lady Linn. "Ik zie mezelf in het derde leerjaar nog met liefdesverdriet naar de hese stem van Koen luisteren. Ook de stem van Isabelle A maakt emoties bij me los. Ik ben echt superenthousiast om met al deze grote namen te mogen werken."

Bart Peeters twijfelde geen moment: "Het beginidee voor deze editie van Liefde Voor Muziek is ontstaan onder de vleugels van The Voice. Muziek mogen maken met en voor Koen, Kris, Natalia en andere topartiesten, dat moeten ze mij echt geen twee keer vragen."

medialaan

Isabelle A viert haar 25ste jaar in de showbizz: "Geen betere gelegenheid om aan Liefde voor Muziek mee te doen", vindt ze. "Met zo'n topbezetting ben ik zeer vereerd om erbij te zijn. En benieuwd naar wat iedereen met mijn songs zal doen. Vooral Gers, die heeft waarschijnlijk nog nooit van mij gehoord (lacht)."

Daar zou wel eens gelijk in kunnen hebben. "Ik ken de meeste artiesten, maar niet allemaal", zegt Gers Pardoel. "Van Lady Linn heb ik bijvoorbeeld nog niet gehoord. Maar ik dacht meteen: wat een lekkere nummers! Josje wordt voor mij de grootste uitdaging. De K3-nummers zijn zó bekend, maar ik ken ze helemaal niet. Al is dat ook net leuk. Ik ga er gewoon mijn eigen liedjes van maken."

Natalia ziet vooral een K3-nummer aanpakken als een uitdaging. "Ik kijk uit naar alle nieuwe nummers die de revue zullen passeren en naar de synergie tussen alle artiesten. Het gebeurt tenslotte niet vaak dat artiesten zolang samenzitten en mooie dingen tot strand brengen voor elkaar. Het meest benieuwd ben ik naar wat Gers met mijn nummers zal aanvangen. Voor mezelf wordt de grootste uitdaging om een K3-song naar mijn hand te zetten. Maar ik denk dat ik met alle nummers muzikaal mijn ding kan doen."

medialaan
medialaan