Met een kamerbrede glimlach kwamen de liberale voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) naar het feest op de Heizel afgezakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een kamerbrede glimlach kwamen de liberale voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) naar het feest op de Heizel afgezakt. © Photo News

Liberale familie wordt 175 jaar, maar valt er iets te vieren? Feest in grandeur, maar achter de schermen soms mineur

175 kaarsjes mocht de liberale familie dit jaar uitblazen. Voor de toekomst hebben ze één grote ambitie: de socialistische familie van de troon stoten en de grootste worden. Maar dat belooft een helse opdracht te worden, zeker als de Franstalige voorzitter de Vivaldi-regering frontaal blijft aanvallen en zijn Vlaamse evenknie het lot van zijn partij bijna heeft vastgeklikt aan het overleven ervan.

 1. Russische talkshowgast heeft weinig medelijden met slachtoffers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

  Russische talkshow­gast heeft weinig medelijden met slachtof­fers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

  Op de Russische staatstelevisie waren gisteren opnieuw enkele schokkende uitspraken te horen. Dit keer hadden de gasten het tijdens de talkshow van de beruchte presentator Vladimir Solovyov, op de staatszender ‘Russia-1', over de ellende in Turkije en Syrië na de verwoestende aardbeving van gisteren. “Ik zie geen Syrische of Turkse eenheden aan onze kant vechten (...). Ik moet eerst aan mijn land denken”, sneerde een van de gasten.
 2. Kan ‘omgekeerd woonkrediet’ helpen om rusthuisfactuur te blijven betalen? “Huiseigenaars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecijfers verdwijnen”
  PREMIUM

  Kan ‘omgekeerd woonkre­diet’ helpen om rusthuis­fac­tuur te blijven betalen? “Huiseige­naars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecij­fers verdwijnen”

  Is het ‘omgekeerd woonkrediet’ dé oplossing voor wie zich verslikt in de hoge facturen voor een kamer in een woonzorgcentrum? “Het is alleszins een verkeerd idee dat je pensioen de kosten volledig moet dekken”, zegt Johan Staes, CEO van het Vlaams Zorgnetwerk, die het systeem opnieuw op tafel legt. Wat is zo’n omgekeerd woonkrediet? Hoe kan het mijn pensioen verhogen? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?
 3. “Ze deugt niet, die dubbele pet van Adrie van der Poel: vader en parcoursbouwer in één.” Onze columnist Jan Segers over het WK
  PREMIUM
  25

  “Ze deugt niet, die dubbele pet van Adrie van der Poel: vader en parcours­bou­wer in één.” Onze columnist Jan Segers over het WK

  Vader en zoon Van der Poel zijn zondag wereldkampioen cross geworden in eigen huis. Columnist Jan Segers ziet vader en zoon Nys het hen nadoen in 2030 op de Balenberg. Met Sven als parcoursbouwer. “Wil je die helling een graadje steiler, Thibau, of hou ik het zoals het is? Had je de trappen graag wat hoger, de modderstrook iets langer? Je zegt het maar.”