Sarah Everard. Rechts een beeld van de beveiligingscamera waarop ze voor het laatst in leven te zien is.
Volledig scherm
Sarah Everard. Rechts een beeld van de beveiligingscamera waarop ze voor het laatst in leven te zien is. © RV

Levenslang voor politieagent die Sarah Everard verkrachtte en vermoordde, camerabeelden tonen hoe slachtoffer wordt tegengehouden en meegenomen

De politieman die op 3 maart van dit jaar de Britse Sarah Everard (33) ontvoerde, verkrachtte en vermoordde, is veroordeeld tot een levenslange celstraf. Wayne Couzens (48) bekende de feiten. De zaak was begin dit jaar internationaal groot nieuws. Tijdens het proces raakten meer details bekend over wat er zich op de avond van de gruwelijke feiten precies afspeelde en werden ook beelden getoond van bewakingscamera’s in Londen, waarop de vrouw voor het laatste levend te zien is.

 1. Van enthousiast tot diep teleurgesteld, nieuwe coronabarometer lokt uiteenlopende reacties uit: “Toch voorzichtig blijven met reservaties”
  PREMIUM

  Van enthousi­ast tot diep teleurge­steld, nieuwe coronabaro­me­ter lokt uiteenlo­pen­de reacties uit: “Toch voorzich­tig blijven met reserva­ties”

  Na ellenlange discussies is de coronabarometer officieel afgeklopt. Vrijdag gaat het systeem van start, in code rood. Hoewel dat de ‘zwaarste’ kleur is, horen daar versoepelingen bij. Zo mogen we vanaf volgende week een uur langer op café en is supporteren voor onze favoriete voetbalploeg weer toegestaan. Maar wat vinden uitbaters eigenlijk van de nieuwe barometer? Onze verslaggevers namen de temperatuur op, van de toog tot het ballenbad.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.