Leraar neergestoken op Nederlandse middelbare school

ANP XTRA
Op een middelbare school in het Nederlandse Elst (Gelderland) is vanmorgen rond 9.00 een leraar neergestoken. De dader is een jonge leerling die er na het incident vandoor is gegaan. Hij is inmiddels opgepakt, bevestigt een woordvoerder van de politie. De leerkracht is behandeld in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.

Woordvoerder Paul Koetsier van de politie meldt dat het slachtoffer 'niet ernstig gewond' is. De man zou volgens leerlingen in zijn onderrug en bovenbeen zijn gestoken. De directie van het Over Betuwe College wil voorlopig nog niet reageren.

Volgens leerlingen ter plaatse zou de neergestoken man leraar Nederlands zijn. De politie wil dit nog niet bevestigen. Ook is nog niet duidelijk hoeveel mensen betrokken waren bij het incident.

Hulpdiensten zijn ter plaatse en de politie verricht onderzoek. Leerlingen van het Over Betuwe College worden klas voor klas door de politie bijgepraat. De overige lessen gaan voor vandaag niet door. Inmiddels heeft een groot aantal leerlingen de school verlaten.

Volgens een medewerker van de school is het nu vooral zaak rust te bewaren op de school. Voor de mensen op school is slachtofferhulp geregeld.

Op 13 januari 2004 werd op een middelbare school in Den Haag een leerkracht door een leerling doodgeschoten. De 49-jarige Hans Van Wieren werd in de kantine door het hoofd geschoten door de toen 16-jarige Murat Demir. Hij kreeg vijf jaar cel met TBS (internering) met dwangverpleging. Enkele dagen na de moord hielden vrienden van Demir een steunbetoging die tot grote verontwaardiging in Nederland leidde.