Exclusief voor abonnees

Leko: "Gefrustreerd na alweer domme strafschop"

Photo News

Met een 3 op 27 zit STVV net als in het seizoen 2011-2012 - toen met een 5 op 36 - op degradatiekoers. "Statistieken en cijfers laat ik over aan de pers", reageerde Leko. "Ik hou me enkel bezig met wat komt. Dinsdag de bekermatch tegen Mechelen en zaterdag de belangrijke match tegen Moeskroen. Vandaag waren we weer de dominantere ploeg, we dwongen Lokeren zelfs een hele wedstrijd in de omschakeling te spelen, maar weer deed een lichte maar vooral domme penalty en een acuut gebrek aan efficiëntie en killersinstinct ons de das om."

Leko wil het tij keren door nog harder te werken en door naar andere oplossingen te zoeken. "Mijn kern is daarvoor breed genoeg", zegt hij. "Maar eerst en vooral wil ik meer grinta zien, jongens die in de kleedkamer stout op tafel kloppen en de ploeg op sleeptouw nemen. Vorige week lag Djené met een domme fout aan de basis van een strafschop, deze week is het Bagayoko. Brave jongens die dan sorry zeggen. Maar daar ben ik niks mee. Het zijn internationals, nota bene. Van zo'n gasten verwacht je meer intelligentie en focus."

Leko voelde zich gefrustreerd en zei dat ook. "Wij waren hier baas, maar gaan alweer met lege handen naar huis. De ervaring van Lokeren - zoals Persoons bij het uitlokken van die strafschop -heeft het verschil gemaakt. Maar goed, we staan waar we staan: gedeeld laatste. Vooraf wisten we dat dit een moeilijk seizoen zou worden. Maar ik geloof nog altijd in de goede afloop."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis