Lekker én goedkoop: varkensbrochettes met gebakken rijst

Nog rijst over van een vorige maaltijd? Meng ze dan in een pan met wortel, paprika en selder. Serveer met gekruide brochettes, en werk af met een fris zelfgemaakt sausje van platte kaas en kruiden.

Wat heb je nodig:
- 4 varkensbrochetten
- 250 g witte rijst, gekookt
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 3 stengels selder
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 el olijfolie extra vierge
- peper en zout

Voor de saus:
- 6 el platte kaas  
- 1 teentje look, geperst
- 1 el gehakte koriander
- 1 el gehakte verse munt
- 1/2 tl cayennepeper
- sap van 1/2 limoen
- peper en zout  

Zo maak je het:
Stap 1: Kook de rijst gaar in gezouten water. Snij de wortel, paprika en selder in blokjes. Snipper de ui.
Stap 2: Verhit twee derde van de olijfolie en bak de ui glazig. Voeg de andere groenten toe en bak 10 minuten al omscheppend mee. Schep er de rijst onder en bak nog eens 5 minuten. Roer er met een vork de eieren onder tot ze stollen. Kruid met peper en zout.
Stap 3: Besmeer de brochetten met de resterende olie. Bak ze goudbruin in de grillpan of op de barbecue.
Stap 4: Meng alle ingrediënten voor de saus en kruid met peper en zout. Serveer de rijst met de brochetten en schep er een lepel van de saus op.

Tip: De gebakken rijst is ook koud lekker. Is er nog wat over, neem dat dan de volgende dag mee als lunch.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.