Volgens stafchef Michel Hofman heeft het leger concrete aanwijzingen gevonden van Russische inmenging.
Volledig scherm
Volgens stafchef Michel Hofman heeft het leger concrete aanwijzingen gevonden van Russische inmenging. © Belga/RV

Leger heeft bewijs: complottheorieën rond Jürgen Conings opgepookt vanuit Rusland

Er zijn concrete aanwijzingen dat de complottheorieën rond Jürgen Conings werden opgepookt door Russische internettrollen. Dat zegt de stafchef van het leger, Michel Hofman. De chief of defence (CHOD) wil daarom sneller een volwaardige cyberdefensie. 

131 reacties

 • Bie Van Eyghen

  2 maanden geleden
  Ik heb niet de indruk dat onze Belgische én Europese politici Russische inmenging nodig hebben om de boel te destabiliseren. Hun beleid is meer dan voldoende om chaos, onzekerheid en algemene armoede onder de bevolking te veroorzaken. Het is natuurlijk wel een zeer handig en welkom excuus. Je hoeft niet in complotten te geloven om ernstige bedenkingen te hebben bij de algemene gang van zaken.
 • jan boden

  2 maanden geleden
  En nu ? Rusland binnenvallen ?
 • Joeri Janssens

  2 maanden geleden
  Je moet ergens een zondebok zoeken. Ik hou me niet bezig met sociale media, maar vond de gebeurtenissen rond dit heerschap ook vrij eigenaardig. Helderheid werd tot nu toe nog niet geboden.
 • Dirk Van Poucke

  2 maanden geleden
  Denkt de legertop nu echt dat iemand daar in trapt.
 • Rody Franks

  2 maanden geleden
  Hopelijk slaagt het leger er ook effectief in om een goed werkende cybercomponent op te richten zodat we hier geen onzin van rooije ongeschoeide trollen meer te zien krijgen :-)
 1. Jager heeft twee onderzoeken aan zijn been nadat hij lichaam Jürgen Conings ontdekte: "Ik had hem beter nooit gevonden”
  PREMIUM

  Jager heeft twee onderzoe­ken aan zijn been nadat hij lichaam Jürgen Conings ontdekte: "Ik had hem beter nooit gevonden”

  Twee maanden na de vondst van Jürgen Conings lopen er twee onderzoeken tegen Nard Houben (64), de jager die het lichaam van Conings in het Dilserbos ontdekte. Eentje wegens het vermeend verkopen van een filmpje aan de Duitse krant Bild en het andere voor het illegaal bezit van wapens. De jager riskeert nu zijn vergunning en 120 wapens te verliezen, hoewel er volgens hem niets illegaals aan de hand is. “Al jaren komen hier politieagenten over de vloer die mijn matrakken zien hangen en zelfs geen waarschuwing geven. Maar nu wil de gerechtelijke politie in Antwerpen blijkbaar wraak nemen.”
 2. Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”
  PREMIUM

  Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ belden we dit weekend aan bij Lutgard Van de Perre (64) uit Tielen. Ze verloor 31 jaar geleden haar zoon bij een verkeersongeval. “Overal word je in het begin met die afwezigheid geconfronteerd. Jo at bijvoorbeeld heel graag aardbeien. Als ik die zomer aardbeien waste, moest ik soms op de zetel gaan liggen omdat ik zo moest huilen dat ik niet meer voort kon doen.”
 3. LIVE. "Onrustwekkende" stijging naar 183 gevallen van omikronvariant in Denemarken
  Play

  LIVE. "Onrustwek­ken­de" stijging naar 183 gevallen van omikronva­ri­ant in Denemarken

  Vandaag vond in Brussel een nieuwe manifestatie plaats tegen de maatregelen die getroffen zijn voor de bestrijding van de coronapandemie. Intussen maakt men zich wereldwijd zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika, en bij negen mensen in ons land werd aangetroffen. De nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant, maar een nieuwe studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron.