Lee Towers overdonderd door Trump-filmpje: "Eindelijk wereldberoemd"

In Nederland is Lee Towers al decennia een fenomeen, en ook hier is de Rotterdamse crooner een graag geziene gast op onder meer het Schlagerfestival. Sinds afgelopen weekend is hij echter wereldberoemd, want hij komt voor in het Trump-filmpje van het satirische tv-programma 'Zondag met Lubach' dat al door miljoenen mensen over de hele wereld is bekeken.

"U hebt de Trump Towers, wij hebben Lee Towers", is in het clipje te horen terwijl Lee Towers traag in beeld komt. "Hij zou graag op uw eedaflegging komen zingen. Hij heeft een prachtige stem, geweldig", zegt de Nederlandse-Amerikaanse cabaretier Greg Shapiro die als voice-over een puike Trump-imitatie opvoert.

Leen Huijzer (70) zoals Lee Towers echt heet, wordt overspoeld door reacties. "Mensen sturen mij allerlei appjes om te zeggen hoe prachtig ze het vinden dat ik in de video te zien ben", verklaarde hij aan showbizzrubriek Privé van de krant De Telegraaf. "Wel grappig, ik ben nu eindelijk wereldberoemd. Ze hebben het fantastisch gedaan."

Als Lee Towers (70) optreedt, doet hij dat met zijn handelsmerk: zijn gouden microfoon.
ANP Als Lee Towers (70) optreedt, doet hij dat met zijn handelsmerk: zijn gouden microfoon.