Ga naar de mobiele website
^ Top

Lawine grijpt Belgisch koppel in Oostenrijkse Rauris

AP
In het skigebied 'Hochalm' nabij het Oostenrijkse Salzburg heeft een sneeuwlawine op een officiële skiweg twee Belgische skiërs gegrepen. De 34-jarige man en 31-jarige vrouw zouden lichtgewond zijn, melden Oostenrijkse media. Bij de FOD Buitenlandse Zaken kon het nieuws evenwel nog niet bevestigd worden.

Op de websites van de regionale krant Tiroler Tageszeitung en de Oostenrijkse publieke omroep ORF staat dat het echtpaar met behulp van een kabel aan een helikopter uit de sneeuwmassa gered werd. Daarna werden ze door twee reddingshelikopters naar het ziekenhuis van Zell am See gebracht.
 
Wonden
Volgens de Tiroler Tageszeitung donderde om 12.45 uur een sneeuwbank van 50 meter breed, 150 meter lang en 1,50 meter diep over een skiweg in Rauris. De verbond de pistes 'Heimalm' en 'Kreuzboden' met elkaar op ongeveer 1.400 meter boven zeeniveau. Een 75-jarige Duitse skiër kwam achter de toeristen op de verbindingsweg en zag het hele gebeuren, waarna hij de hulpdiensten verwittigde. Uit de eerste informatie blijkt dat de man snijwonden in het gezicht opliep, terwijl de vrouw aan de borstkas gewond raakte.
 
Lawinegevaar
De sneeuwmassa werd door bergredders, zoekhonden, brandweermannen en werknemers van de skiliften in het gebied uitgekamd op zoek naar mogelijke andere slachtoffers. Volgens een politiewoordvoerder vermoeden de ongeveer 70 hulpverleners dat geen andere skiërs meegesleurd werden. Het niveau van het lawinegevaar werd vandaag door de sterke opwarming verhoogd van twee naar drie, op een schaal van vijf. (belga/sg)Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug