Langste tafel ter wereld op autoweg A40 in Ruhrgebied

UNKNOWN
In plaats van in file te staan, kunnen duizenden mensen sinds deze morgen aanschuiven aan de langste tafel tijdens het volksfeest Still-Leben , één van de spectaculairste projecten in het kader van Cultuurhoofdstad Ruhr2010. Volgens schattingen van de organisatoren zijn zowat twee miljoen mensen opgedaagd voor het volksfeest op de A40.

In de rijrichting Dortmund-Duisburg is de snelweg tot maandagmorgen over 60 km versperd en vallen er geen auto's te bespeuren. Op één rijbaan komt een reuzentafel van 20.000 tafels te staan, een andere rijbaan is voor fietsers en skaters gereserveerd. Er wordt op de snelweg gedanst, gegeten, gezongen en vooral gevierd.

Wegens de massale toeloop naar het volksfeest Still-Leben is op de middag de toegang tot de snelweg afgesloten. Pas als de bezoekersmassa zich meer heeft verspreid, gaat de A40 weer open, aldus een woordvoerder van de politie van Essen.

"Het moet voor de burgers een mooie ervaring zijn als ze de A40 temidden van het Ruhrgebied op de auto heroveren", zei regionaal ministerpresident Hannelore Kraft. (belga/kve)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN