Lahm heeft geen spijt dat interlandcarrière erop zit: "EK kijken met barbecue en bier"

EPA
Twee jaar geleden nam Philipp Lahm nog als aanvoerder van het Duitse voetbalelftal in het Maracanã-stadion de wereldbeker in ontvangst nemen, maar deze zomer zit hij thuis als het EK aan de gang is. De multifunctionele verdediger van Bayern München zette na het WK in Brazilië een punt achter zijn interlandcarrière. Spijt heeft hij daar niet van, getuige zijn plannen tijdens het EK.

"Ik heb heel veel zin in het EK. Lekker de barbecue aanzetten, een biertje drinken en de 'Mannschaft' aanmoedigen. Ik zal het EK nu als fan volgen. Ik kijk er naar uit om zo'n toernooi eens vanaf de andere kant te beleven", zei Lahm vandaag op de website van Bayern München.

Lahm vond het na 113 interlands voor de nationale ploeg mooi geweest, maar aan stoppen denkt hij voorlopig niet. De 32-jarige verdediger pakte afgelopen seizoen met Bayern München de 'dubbel' in Duitsland en zit nog vol ambities. "Ik wil dolgraag nog een keer de Champions League winnen. Maar als dat niet lukt, dan zij dat zo. Ik zal sowieso met plezier terugkijken op mijn carrière."