Een laadstation van Fastned in Peutie
Volledig scherm
Een laadstation van Fastned in Peutie © Fastned

Laadstationuitbater Fastned maakt snelladen met een tiende duurder omwille van stijgende energieprijzen

Fastned, de Nederlandse uitbater van laadstations voor elektrische auto's, verhoogt met ingang van maandag zijn tarieven. Dat komt door de stijgende energieprijzen in Europa, meldt het bedrijf. Omdat de energiemarkten onzeker zijn, gaat het bedrijf de tarieven maandelijks herzien en zo nodig aanpassen.

 1. Hoe kan je een laadpaal laten installeren als je in een appartement woont? En hoe veilig is het? "Bewoners verbieden om er een te plaatsen, kan niet”
  PREMIUM

  Hoe kan je een laadpaal laten installe­ren als je in een apparte­ment woont? En hoe veilig is het? "Bewoners verbieden om er een te plaatsen, kan niet”

  Tegen 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn. Wie geen bedrijfswagen heeft, kijkt alleen al omwille van de hoge brandstofprijzen zelf uit naar een elektrisch voertuig. Maar hoe kan je een laadpaal laten installeren als je in een appartement woont? En wat als je als zo’n paal in de parkeergarage helemaal niet ziet zitten omdat je bang bent voor brand? Brandweerkapitein Wim Verbakel en Dominique Krickovic van de Unie van Syndici zetten op een rij wat je als flatbewoner met of zonder elektrische wagen moet weten.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 3. België registreert 624 besmetting met apenpokkenvirus, wereldwijd 35.000 gevallen en 12 overlijdens

  België regi­streert 624 besmetting met apenpokken­vi­rus, wereldwijd 35.000 gevallen en 12 overlij­dens

  In België zijn nu al 624 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Wereldwijd zijn dan weer meer dan 35.000 besmettingen geregistreerd uit 92 verschillende landen en gebieden. In totaal stierven er ter wereld al twaalf mensen aan apenpokken. Dat heeft directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gezegd op een persconferentie in Genève.