Ontsmettingsactie buiten een winkelcentrum in de Chinese stad Xi'an. Beeld van vorige week.
Volledig scherm
Ontsmettingsactie buiten een winkelcentrum in de Chinese stad Xi'an. Beeld van vorige week. © AFP

Kwam omikron naar China via een brief? Chinese post verplicht personeel álle internationale post te ontsmetten

De medewerkers van de Chinese posterijen hebben het bevel gekregen om post uit het buitenland systematisch te ontsmetten. Alles heeft te maken met de hypothese dat de omikronvariant in China verspreid raakte door een met die variant besmette brief uit Canada. Peking vreest dat hun nultolerantie voor het coronavirus, drie weken voor de start van de Winterspelen, ondermijnd zal worden door een beperkt aantal uitbraken.

3 reacties

 • Johan Janssen

  4 maanden geleden
  Prachtig toch...en geen gezaag en veel meer vrijheid. Dat begrijpt het gezond verstand hier niet echt.
 • Anne JACOBS

  4 maanden geleden
  Juist Ronald! Alle producten die bij mij binnenkomen, etenswaren verpakkingen voor frigo enz. worden hier ontsmet. Als mijn kat door buurvrouw geaaid wordt hopla Dettol efkes met vochtig doekje. Geen schoenen door het huis. Sleutels Iphone creditkaart identiteitskaart, als iemand die vastgehad heeft idem..mij gaan ze niet hebben. Ik heb wel geen smetvrees maar moet geen microben van iemand anders. Hoeveel zijn er vb op de werkvloer van zodra ze van toiletbezoek komen, hun handen gewassen hebben
 • Ronald Cardinald

  4 maanden geleden
  Goed zo zouden ze hier ook moeten doen en ook de huisdieren bv honden en katten
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.