Krokusvakantie! Dit leuks móét je doen met de kids

rf
Bij een hele week zonder school denken je kinderen 'hoera!' en jij misschien eerder 'hoe houd ik die kleine koters in godsnaam zeven dagen bezig?'. Geen nood: Goesting Magazine spotte een aantal ultratoffe evenementen die de kinders gegarandeerd zoet houden. Volg Goesting op Facebook voor meer kindvriendelijke tips!

Jeugdfilmfestival

Laat je koters ontdekken hoe rijk de wereld van de jeugdfilms is. In Brugge, Kortrijk, Gent en Antwerpen worden een hele week visuele parels op maat van alle leeftijden vertoond, allemaal om ter spannendst, sprookjesachtig of meeslepend. En de nieuwsgierigste kids kunnen in workshops en masterclasses de wondere wereld áchter het witte doek ontdekken.
25 februari tot 5 maart. www.jeugdfilmfestival.be.

De film 'Antboy', over een jonge superheld, speelt in Antwerpen en Brugge.
rf De film 'Antboy', over een jonge superheld, speelt in Antwerpen en Brugge.

Sterrenkijkdagen

Duim samen met je kinderen voor een starry, starry night op 3 en 4 maart, want op die dag halen sterrenwachten en amateur-astronomen aller lande gratis hun kleine én gigagrote telescopen boven. Ga het hemelrijk in al zijn glorie bewonderen en krijg een antwoord op al jullie brandende vragen over het oneindige heelal.
3 en 4 maart, in een sterrenwacht in je buurt. www.vvs.be.

Jan Koeman

Carnaval @ Océade

Ja, voor carnaval kunnen je kinderen de straten op trekken in hun gekste kostuums, maar als ze het meer voor water dan aarde hebben, kunnen ze gaan rondploeteren in Océade. Daar kunnen je waterratten óók  de carnavalsfeer opsnuiven dankzij een toepasselijke soundtrack en zwemmen ze tussen honderden zeepbellen.
27 februari tot 5 maart, Océade, Brussel. www.oceade.be.

rf

Jeugdboekenmaand

We verwachten veel slaperige kinderoogjes in maart, want dan is het, in plaats van jeugdboekenweek, jeugdboekenmaand. Na de kick-off op woensdag kan je nageslacht zich dankzij allerlei activiteiten volop verliezen in de wondere wereld van het woord. Centrale thema dit jaar is MVX: het begint bij jongens en meisjes, maar uiteindelijk kan iederéén van taart en thee houden of in bomen klimmen. In heel Vlaanderen organiseren bibliotheken allerlei leuks, van voorleesmomenten tot workshops beatboxen, en op de website kunnen kids zich wagen aan een uitdagend bibspel.
www.jeugdboekenweek.be.

Michiel Devijver

Spinrag

Kunst te hoogdravend voor de kinderen? Niks van! Spinrag schotelt ze in Kortrijk voorstellingen, expo's performances en installaties voor, helemaal kidsproof en creativiteit-aanwakkerend. En koters die het voelen kriebelen, kunnen er in allerlei ateliers Picasso of Panamarenko achterna gaan.
25 februari tot 5 maart, op verschillende locaties, Kortrijk. www.spinrag.be.

rf

De Waanzinnige Boomhut

In Oostende laten ze de populaire boekenreeks van Australische schrijver Andy Griffiths over een gigantische boomhut vol verrassingen tot leven komen. De kids wanen er zich met educatieve en interactieve installaties in de verschillende verhalen uit de boeken én kunnen er ravotten in een grote replica van het houten bouwsel.
25 februari tot 17 april, Fort Napoleon, Oostende. www.dewaanzinnigeboomhut.be.

Jungle Jump

Een van de grootste nadelen van volwassen zijn: het is niet meer sociaal aanvaard om je uit te leven op springkastelen. Het zullen dus je koters zijn die zich amuseren op dit evenement dat allerlei zotte springkastelen en speeltuigen samenbrengt voor één groot rondspringfestijn. Maar psst, er staat nergens vermeld dat ouders niet mee mogen springen - omwille van pedagogische redenen, natuurlijk...
3 tot 5 maart, stadsfeestzaal, Aarschot. www.junglejumpdays.be.

rfReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels