Kris Wauters pluist platenkast uit van BV's: deze hits zijn zelf z'n favorieten

Medialaan
Komende zaterdag start Zot Gedraaid, het allereerste radioprogramma van Kris Wauters.  De componist van het merendeel van de Clouseau-hits praat elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 op Joe met een bekend gezicht over de muziek die in zijn of haar leven belangrijk is geweest. Joe-dj's Sven & Anke waren benieuwd naar Kris' eigen muziekkeuzes en draaiden vandaag de rollen om.

Het ochtendduo stelde hem dezelfde vragen die ook zijn gasten krijgen in 'Zot Gedraaid en ze lieten hem zelf de muziek kiezen tussen 08.00 en 09.00.

Favoriete dansplaat

Can't Stop the Feeling! van Justin Timberlake is de favoriete dansplaat van Kris: "Het is onmogelijk om op dit nummer stil te blijven zitten, ook al ziet het er soms belachelijk uit als ik dans. Ik heb lange ledematen, dus ik heb snel een hoge John Cleese-factor."

Troostplaat

'God Only Knows' van The Beach Boys, afkomstig van 'Pet Sounds', het album uit 1966 dat op de tweede plaats staat van de lijst met The 500 Greatest Albums of All Time van het blad Rolling Stone (alleen 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' van The Beatles staat nog hoger). "Als je je slecht voelt, kan je een liedje opzetten waardoor je je nog veel slechter voelt. Maar je kan ook een liedje opzetten waardoor je je beter voelt. Muziek is ongelofelijk."

Favoriete songtekst

"Zowel muzikaal als tekstueel vind ik 'Formidable' van Stromae misschien wel de beste single die de afgelopen tien jaar in België is gemaakt."

Plaat waar Kris blij van wordt

'For Once in My Life' van Stevie Wonder. "Het helpt wel als je naar een vrolijk nummer luistert, dan ga je dat onrechtstreeks ook in je eigen muziek gebruiken."

Laatst beluisterd album

÷ (Divide) van Ed Sheeran.  Kris:"Ik zet nooit muziek op tijdens de seks, want dan hoor ik niet wanneer mijn vrouw thuis komt." Dat mopje haalde hij van Jeroom, als repliek op de vraag van Anke: 'Shape of You' is een plaatje dat overal werkt, vooral in de slaapkamper. Heb je dat nog niet geprobeerd?

Favoriete zanger

'She Makes My Day' van Robert Palmer. Kris: "Hij heeft iets heel speciaals in zijn stem. Een soort van melancholie en power tegelijk."