Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.
Volledig scherm
Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. © ANP / EPA

Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov ontkent dat Rusland grenzen wil sluiten om uittocht te stoppen

Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov ontkent dat Rusland zijn grenzen wil sluiten om de uittocht te stoppen van mannen die proberen te ontsnappen aan de militaire mobilisatie voor de oorlog in Oekraïne. “Ik weet daar niets over”, aldus Dmitri Peskov tegen journalisten. “Op dit moment is daarover geen enkel besluit genomen.”

13 reacties

 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  Ach ja, Peskov zijn zoontje zou zijn mobilisatie wel "op een ander niveau" regelen. Het zoontje dat bij het begin van de oorlog rustig aan het feesten was in de VS, en pas terug naar Rusland ging toen de VS sancties uitvaardigden tegen de familie van Peskov. Net zoals vele familieleden van degenen die het hoogste woord voeren in Rusland. Allen zaten ze in dat "verfoeide" westen om te feesten, te zonnen of te winkelen.
 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  Als ze de grenzen sluiten is iedere Rus die Rusland verlaat verdacht, ook hoe meer er vertrekken hoe hoger het prijskaartje voor de landen waar ze heen gaan . Europa gaat nog veel geld verliezen aa´ deze vluchtelingen en laten we hopen dat de Europese inwoners niet in hun plaats moeten gaan vechten .
 • mike milan

  2 maanden geleden
  Rusland ging ook nooit Oekraïne binnenvallen …en gans de wereld geloofde het nog ook.Tegenstanders van Poetin worden uit de weg geruimd..vergiftig,geduwd,verdwijnen,en wie in de gevangenis zit….komt er nooit nog uit. En wie na Poetin komt…die zijn nog erger…
 • staf De Laet

  2 maanden geleden
  Wie geelooft die mensen (Peskov en consoorten) nog?
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  De rijken gaan ervandoor en de armen zijn ten dode opgschreven. Is het hier anders ? Ik ken mensen die moeten kiezen tussen medicatie of kou en honger ... jonge mensen, alleenstaanden, gepensioneerden, eenoudergezinnen .... Een schande is het. CD&V is even wereldvreemd als de rest.
 1. Na discussie over naaktfouilles en blinddoeken voor beschuldigden terreurproces: "Nog geen verbetering, wel positieve signalen"

  Na discussie over naaktfouil­les en blinddoe­ken voor beschuldig­den terreurpro­ces: "Nog geen verbete­ring, wel positieve signalen"

  De detentie- en transferomstandigheden van de beschuldigden in het terreurproces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel zijn nog niet veranderd, maar er zijn positieve signalen. Dat valt vandaag te vernemen bij Vincent Lurquin, advocaat van beschuldigde Hervé Bayingana Muhirwa. Het neerleggen van conclusies, het vragen om uitstel en een zaak in kort geding, zoals gisteren geopperd werd, zijn (voorlopig) niet meer aan de orde.