Koppel mist vlucht, negeert security en loopt tarmac op om vliegtuig tegen te houden

Enrica Apollonio en Matteo Clementi.
Facebook Enrica Apollonio en Matteo Clementi.
Een Italiaans koppel kon het missen van hun vlucht blijkbaar niet goed verwerken. Ze stoven pardoes het tarmac van de luchthaven van Malta op om het vliegtuig van Ryanair richting Italië alsnog tegen te houden. Ze hielden er een boete van 2.329 euro aan over. Ze ontsnapten aan een gevangenisstraf.

Matteo Clementi (26) en Enrica Apollonio (23) zaten vast in het verkeer en kwamen te laat op de luchthaven in Malta om nog te mogen inchecken. De gate was al gesloten. Ze gingen dan maar naar de volgende gate, forceerden de nooddeur, liepen het tarmac op en zwaaiden naar de piloten om het vliegtuig te stoppen. Het toestel stond nog aan de gate maar de motoren draaiden al. De trap om in te stappen was weg. De twee werden aangehouden door het veiligheidspersoneel dat achter hen was gelopen.

De advocaat van het koppel zei dat het vliegtuig op tijd was kunnen vertrekken en dat het ook Apollonio's verjaardag was, die ze zo graag met haar familie in Italië wou doorbrengen en nu noodgedwongen doorbracht in een cel. Hij vroeg om een voorwaardelijke celstraf omdat de twee geen geld hadden om de boete te betalen. Daar ging de rechter niet op in. De vakantiegangers mogen de boete in termijnen betalen.

Facebook