Koning Filip groet overleden ex-premier Dehaene

Koning Filip heeft deze voormiddag in Vilvoorde het stoffelijk overschot van de overleden ex-premier Jean-Luc Dehaene een laatste groet gebracht. De koning bleef ongeveer twintig minuten binnen.

Het is een traditie dat het staatshoofd een laatste groet uitbrengt aan ministers van Staat. Vorig jaar deed koning Filip hetzelfde bij voormalig premier Wilfried Martens.

Rouwregister
Vanaf morgenochtend kunnen geïnteresseerden terecht in de inkomsthal van het Brusselse stadhuis om het rouwregister van oud-premier Jean-Luc Dehaene te ondertekenen. Het register zal tot zondag beschikbaar zijn en is toegankelijk tijdens de openingsuren van het stadhuis (op weekdagen van 07.30 uur 17.30 uur ; in het weekend van 09.30 uur tot 17.00 uur).  Eerder openden ook Vilvoorde, Brugge en Gent een rouwregister.

Oud-premier Dehaene overleed vorige donderdag in Bretagne. Vrijdag krijgt hij een staatsbegrafenis in de kerk van Vilvoorde.

In Vilvoorde werden vorige week de vlaggen halfstok gehangen als eerbetoon aan hun overleden ex-burgemeester Jean-Luc Dehaene.
BELGA In Vilvoorde werden vorige week de vlaggen halfstok gehangen als eerbetoon aan hun overleden ex-burgemeester Jean-Luc Dehaene.
BELGA