Koning Filip betuigt medeleven met families van slachtoffers

PHOTO_NEWS
Koning Filip heeft vandaag zijn medeleven betuigd met de families van de slachtoffers van de schietpartij in het Joods Museum in Brussel. Het incident aan de Zavel kostte drie mensen het leven, één raakte levensgevaarlijk gewond.

"De koning heeft met ontzetting kennisgenomen van de schietpartij in het Joods Museum van Brussel", zegt het koningshuis in een perscommuniqué. "Hij betuigt zijn medeleven met de families van de slachtoffers. De koning is verontwaardigd over deze daad van geweld die de Joodse gemeenschap van heel nabij treft."

Verschrikkelijke schietpartij
De Franse president François Hollande heeft "de verschrikkelijke moordpartij" in het Joods Museum in Brussel eveneens veroordeeld. Hollande maakt de Belgen ook het medeleven over van Frankrijk.

Ook Frans minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve maakt zijn medeleven over en veroordeelt "de hatelijke daad". Aan de Joodse gemeenschappen in België en Frankrijk bevestigt hij "zijn overtuiging om onvermoeibaar te strijden tegen al wie haat en geweld predikt". Cazeneuve verzekert de Belgische overheid tot slot van zijn "volledige steun".