Exclusief voor abonnees

Kompany nog out door bloedwaarden

Photo News

Vincent Kompany staat dicht bij een terugkeer op de voetbalvelden. Alleen: "Zijn bloedwaarden zijn nog niet perfect", aldus Manchester City-coach Guardiola. "Zolang die bloedwaarden niet optimaal zijn, speelt hij niet voor ons."

Guardiola doet wel uitschijnen dat een comeback van zijn kapitein voor de zeer nabije toekomst is. "Volgende week zal hij opnieuw tests ondergaan. Als die positief zijn, kan hij opnieuw voluit meetrainen. Hij is een belangrijke speler voor ons. Maar we mogen absoluut niet het risico lopen dat hij zich opnieuw blesseert. Een spierblessure zoals hij de voorbije jaren vaak heeft gehad, moeten we vermijden."

Kompany liep zijn huidige blessure aan de dij op in de halve finale van de Champions League, op 4 mei. "Hij had iets in zijn spier dat niet juist zat", aldus Guardiola. "Het is voor mij belangrijk dat de dokter zegt dat zijn spier weer 'proper' is. Als dat het geval is, gaat hij weer vol met ons trainen en pas daarna komt hij in aanmerking om te spelen. Ik ben verbaasd wat voor een vechter hij is. Hij werkt 's ochtends en 's namiddags. Hij is een grote professional dus ik zie zijn evolutie positief tegemoet." (NVK)

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode: