Koffiekoeken op vrijdag? Waarom niet. Zo maak je appelcroissants

Voor een verwenontbijt, een extra lekker vieruurtje, of gewoon als zalig tussendoortje: probeer eens een fruitcroissant. De lekkerste manier om (winter)fruit te eten!

Wat heb je nodig:
1 appel
rol bladerdeeg
2 el suiker
3 el gehakte noten
1 ei, losgeklopt

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en snij in acht driehoekjes. Bestrooi ze met de suiker en de nootjes.
Stap 2: Snij de appels in plakjes en leg op het breedste stuk van elk driehoekje 1 of 2 plakjes.
Stap 3: Rol de driehoekjes op als een croissant, besmeer met het losgeklopt ei en zet 20 minuten in de oven.

Tip: Je kan de appels ook eens vervangen door peren.