Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Klimaatwijziging blijkt ook gevaarlijk voor zwangere vrouwen en ongeboren kinderen: op deze aandoeningen lopen ze verhoogd risico

Zo’n 220 medische tijdschriften over heel de wereld hebben wereldleiders opgeroepen om zo snel mogelijk iets te doen aan de klimaatwijziging. Die zou immers “catastrofale gevolgen” hebben voor de gezondheid van de mens. Ook zwangere vrouwen en ongeboren kinderen lopen een verhoogd risico op een hele reeks aandoeningen, waarschuwt Wilfried Gyselaers, professor gynaecologie en hoofdredacteur van het ‘Tijdschrift voor Geneeskunde en Gezondheidszorg’, dat het editoriaal in Vlaanderen publiceert. Aan HLN licht hij toe welke dat precies zijn. En sommige blijk je heel je leven mee te dragen.

  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.