Klanten Bol.com geplaagd door nepmails

In de aanloop naar de feestdagen, is het opletten voor nepmails van malafide organisaties die onder de naam van webshops geld proberen af te troggelen van nietsvermoedende consumenten. 

Zo circuleert sinds enkele dagen een 'phishingmail' onder de naam van het Nederlandse Bol.com dat ook tienduizenden Vlamingen in zijn klantenbestand heeft. De oplichters zijn duidelijk uit op de kaartgegevens van de bestemmeling. 

De internetcriminelen doen geloven dat er een bestelling is geplaatst voor een bepaald bedrag en dat er gekozen is om automatisch te betalen bij ontvangst van het artikel. Daarbij wordt ook aangegeven dat de reservering via Bancontact kan worden geannuleerd door op een bepaalde link te klikken. Daarvoor zijn de kaartgegevens nodig. Ook wordt gesteld dat de bestelling niet kan gewijzigd worden, omdat zij al in het bestelproces zit. 

Op zijn website waarschuwt Bol.com voor dergelijke linke praktijken. "Phishingmails lijken vaak erg veel op de echte mails, maar er zijn toch verschillende manieren waarop je phishing kunt herkennen", luidt het. "Als de naam van de klant bijvoorbeeld niet in de aanhef staat, is dit verdacht. Wij spreken onze klanten immers altijd persoonlijk aan. Wees ook op je hoede als er gezegd wordt dat er een groot bedrag van je rekening zal worden afgeschreven en dat je iets direct moet doen om dit te voorkomen, bijvoorbeeld door te klikken op een link of het geven van informatie."

Wie zo'n phisingmail krijgt, wist die het best meteen uit zijn bestand of stuurt hem door naar de (echte) klantendienst van Bol.com. (MU)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Lute

    Ook worden massa's klanten van bpost geplaagd door phishing mails die je vragen een nieuwe bezorgafspraak voor een pakket te maken terwijl je naar gok sites wordt doorgestuurd.

  • Patrick Verbelen

    Maar heu, bolcom kent er ook iets van, je wordt klant en als dank bestoken ze u met allerlei aanbiedingen.