Klaar voor comeback? "Clinton richt anti-Trumpbeweging op"

REUTERS
Hillary Clinton is klaar voor haar politieke comeback. Een half jaar nadat ze de Amerikaanse presidentsverkiezingen verloor van haar Republikeinse rivaal Donald Trump, richt de 69-jarige Democrate een nieuwe politieke beweging op. Dat schrijft Politico. De beweging, die waarschijnlijk 'Onward Together' (Samen Verder) zal heten, moet kapitaalkrachtige Trumptegenstanders samenbrengen om de agenda van de president en zijn partij zoveel mogelijk te blokkeren.

Politico vernam het nieuws naar eigen zeggen van "verschillende bronnen dicht bij Clinton". De Democrate zou de afgelopen week vergaderd hebben met potentiële donors. Ze zou ook al een raad van bestuur hebben samengesteld. De eigenlijke lancering van de beweging is volgens Politico voor volgende week, al weigert Clintons woordvoerder voorlopig elke commentaar.

Doel van de beweging is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen, om zo organisaties die zich tegen de agenda van Trump verzetten, financieel te ondersteunen. De naam 'Onward Together' is een knipoog naar de slogan uit Clintons campagne, 'Stronger Together'.

Na haar verkiezingsnederlaag was het even stil rond Clinton, maar de Democrate mengt zich de laatste tijd opnieuw vaker in het publieke debat. Zo noemde ze de afschaffing van de Affordable Care Act, de ziekteverzekeringswet van de vroegere president Barack Obama, een "beschamende mislukking van beleid en ethiek van de Republikeinse partij", en riep ze de Amerikanen op om "terug te vechten voor de miljoenen gezinnen die zullen lijden onder de acties".
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sven Goderis

  zwak en zeer slechte kandidaat en verliezer echt een vrouw dat onbekwaam is

 • Marc Geerts

  Madameke ga eens op pensioen met uwe Billy hé of wil je nog op uw 80 ste president worden misschien. Pfff zeer gelukkig koppel trouwens de verliefdheid loopt eraf.

 • manneke Frans

  Wat een loser, die Clinton. Dat die oude doos maar met pensioen gaat.

 • Hans Van Hove

  Vroeger hadden politici nog eigen plannen, nu zijn ze gewoon tegen iets of iemand. En dan zijn ze verbaasd dat kiezers ook negatief stemmen... #zekanhetniet

 • XXX x

  Slechte verliezer. Ze maakt haar alleen maar belachelijk.