Kindje (5) kritiek na zwaar ongeval in Disneyland Parijs

PHOTO_NEWS
Een kindje zweeft tussen leven en dood na een zwaar ongeval op de attractie 'Pirates of the Caribbean' in Disneyland Parijs. Dat melden verschillende Franse websites en is bevestigd door de directie van het populaire pretpark.

Het accident gebeurde rond 16u50 toen het kleintje uit een boot van de waterattractie viel en achtereenvolgens werd aangevaren door een andere boot. De kleuter raakte uiteindelijk gekneld tussen de boot en de aanlegsteiger. Toegesnelde hulpdiensten brachten het zwaargewonde kind naar het kinderziekenhuis Necker in Parijs.

De directie van het pretpark heeft het ongeval ondertussen bevestigd maar geeft geen commentaar over de gezondheidstoestand van het slachtoffertje. De attractie is tot nader order gesloten. Over de oorzaak van het accident is voorlopig niks bekend.

Op Paasmaandag 2011 was er ook een zwaar ongeval in Disneyland Parijs. Toen viel een stuk kunstrots in een wagon met 25 inzittenden van de attractie 'Big Thunder Mountain'. Er vielen toen een zwaargewonde en vier lichtgewonden.