Kinderen kunnen opnieuw brief schrijven naar Sint, Spanjestraat 1, 0612 Hemel

Elk kind dat een briefje schrijft, krijgt een brief en een verrassing terug.
Elk kind dat een briefje schrijft, krijgt een brief en een verrassing terug.
Kinderen die Sinterklaas per brief willen laten weten hoe braaf ze zijn geweest, kunnen dat net als de voorbije jaren doen via bpost. Daar is opnieuw een Sintsecretariaat geopend, dat alle brieven en tekeningen voor de Sint verzamelt en verwerkt. Elk kind dat een briefje schrijft, krijgt een brief en een verrassing terug. Het adres voor alle brieven aan de Sint is: de Sint, Spanjestraat 1, 0612 Hemel. 

Belangrijk is dat het adres van de afzender duidelijk op de achterkant van de enveloppe of de brief staat. Briefjes die voor 29 november gestuurd worden, krijgen ten laatste een antwoord op 6 december.

Nieuw dit jaar is de 'Babbelbrief'. Dankzij een uitvinding van de Computerpieten kunnen ook jonge kinderen zelf een mooie brief schrijven. Je 'vertelt' je Sintboodschap aan de computer en die boodschap wordt omgezet in een brief met hulplijntjes die je kan afprinten. Zo kan je zelf de letters overtrekken, of de brief overschrijven en hem daarna opsturen naar Sinterklaas. De Babbelbrief is beschikbaar via www.babbelbrief.be.
Het Sintsecretariaat beantwoordde vorig jaar meer dan 400.000 brieven.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ann Empsten

  Sommigen vergeten hun eigen kindertijd. Bekijk dit eens als een kans om kinderen te stimuleren tot lezen, schrijven en creativiteit. Met een kado doe je wat je wil. Je kan kinderen ook leren dat de Sint geeft dus geef zelf ook

 • paul van de velde

  In Spanje hebben ze nog nooit gehoord van de Sint.

 • Juliette Francois

  Woont de Sint dan in de hemel ? Da's raar ... Ik zou zeggen : Hemelstraat, Spanje ...

 • Michael Dimers

  Dat ze dan dadelijk eens vragen waar Zwarte Piet gebleven is ?