Kim De Gelder heeft Zweedse aanbidster

UNKNOWN

De 40-jarige Zweedse kunstenares Angelina Elander is verliefd op seriemoordenaar Kim De Gelder. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De vrouw schrijft liefdesbrieven aan De Gelder, probeerde hem te bellen en ondernam een poging om in de gevangenis van Brugge, waar De Gelder verblijft, aan de slag te gaan. Die sollicitatie zou evenwel mislukt zijn.

Brieven
Elander, moeder van een tienerzoon, schreef De Gelder dat hij voortaan 'een goede mens' moet zijn en vroeg hem in haar brieven om haar 'trouw te blijven, zoals vroeger'. Als we de internetblogs van de vrouw mogen geloven, zou De Gelder al ingegaan zijn op haar contactpogingen. "Hij beloofde me dat hij voortaan een goede jongen zal zijn", klinkt het daar.

Petitie
Op haar blog Kosmonaut Planemo startte de artieste uit de Noord-Zweedse stad Lulea een petitie om De Gelder vrij te krijgen, onder de titel 'Free Kim De Gelder'. In de tekst vraagt ze De Gelder om niet te flirten met 'sexy cipiers' en 'lelijke bewaaksters', en zegt ze dat ze al-Qaida en het Witte Huis contacteerde om ervoor te pleiten dat De Gelder niks overkomt in de gevangenis. (tw)

Uit de foto's op Angelina Elanders blog blijkt een fascinatie voor messen.
UNKNOWN Uit de foto's op Angelina Elanders blog blijkt een fascinatie voor messen.