Kijk naar aflevering 8 van VISTA!, met als centrale gast Herman Van HolsbeeckHoog bezoek vandaag in VISTA!, de voetbalwebcast van Het Laatste Nieuws en Proximus 11: Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was te gast. Van Holsbeeck sprak onder meer over Nicolás Frutos, de zoektocht naar een nieuwe coach na het vertrek van René Weiler en de belangrijke Champions League-confrontatie woensdag in het Astridpark tegen het Schotse Celtic. "We zullen na Standard een objectieve analyse maken over het werk van Frutos", zette de RSCA-manager de deur op een kier voor de Argentijn. "Vanhaezebrouck? Er is geen contact geweest."

Over het belang van Celtic: "Als we derde willen worden in onze Champions League-poule, moeten we winnen van Celtic. Maar ik laat me vertellen dat het een echte Schotse tegenstander is, met een heel fysieke speelstijl, dus makkelijk wordt het zeker niet."  

Over de trainerskwestie: "Wij hebben beslist dat we voorlopig voluit de kans geven aan Frutos - met andere trainers is er geen contact. Ook niet met Vanhaezebrouck. Na Standard zullen we in eer en geweten een evaluatie maken, maar als Frutos blíjft winnen..."  

Over de roep om goed voetbal: "Tuurlijk willen wij een trainer die resultaten met goed voetbal combineert. Maar het is niet zo evident: ik stel vast dat coaches op den duur, omwille van de druk om te móeten winnen, hun filosofie verloochenen." 

Vanaf 18.30 uur kunt u de integrale uitzending, met ook nog Nicolas De Brabander, Stephan Keygnaert en Marc Degryse, bekijken via HLN.be en proximus-sports.be.

Win HIER een duoticket voor Anderlecht-Standard van komende zondag. Meedoen kan tot morgenavond!

belga