Kersverse papa Keukeleire koerst op een wolk: "Dat mijn vriendin en zoontje hier zijn, maakt het extra speciaal"

Instagram Jens Keukeleire
Exact een maand nadat hij voor het eerst papa werd van een zoontje heeft Jens Keukeleire de grootste overwinning uit zijn carrière beet. Zeg nu zelf, mooier kan toch niet? Kleine Lou blijkt een grote inspiratiebron en is bovendien ook aanwezig in de Vuelta. Hoe speciaal kan het worden voor een renner.

Dolgelukkig was Jens Keukeleire, eindelijk dan toch die klepper op zijn palmares. Na alles wat hij de voorbije jaren al deed in dienst van zijn ploegmakkers bij Orica-BikeExchange was de vreugde dan ook groot in het Australische kamp. En dan moest de West-Vlaamse sprinter/kasseivreter zijn vriendin en zoontje nog begroeten. Hoeveel emoties kan een mens verteren op nauwelijks enkele minuten tijd?

Eigen kans wagen
"Dit is werkelijk ongelofelijk. De ploegleider zei dat ik voor eigen rekening mocht rijden als ik de finale zou overleven. Mijn benen waren prima en ik vertrouwde dan maar op mijn eindsprint." En er zat serieus wat dash op bij de bom uit Brugge: "Een maand geleden werd ik papa en mijn vriendin en zoontje zijn in de Vuelta, dat maakt deze overwinning extra speciaal. Het doel van de ploeg is nu om een goed klassement uit de brand te slepen met Johan Esteban Chaves en Simon Yates." Toch alweer met het hoofd bij het teambelang, een echte ploegspeler die Keukeleire.

Lou Keukeleire has come into our life. Both mom and baby are doing fine. #babyboy #longdaysshortnights #loveit #lovehim
AFP
This has to be the best recovery after a tough stage in #lavuelta.
BELGA
Celebrating #lavuelta victory on the massage table! Thanks to everyone for the messages. What a great day for me and the team! #firstgrandtourwin @orica_bikeexchange
Photo News