Een luchtbeeld toont het terrein waarop de grootste kerncentrale van Europa ligt.
Volledig scherm
Een luchtbeeld toont het terrein waarop de grootste kerncentrale van Europa ligt. © via REUTERS

Kerncentrale Zaporizja weer aangesloten op stroomnet

De door de Russen bezette kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne is weer aangesloten op het stroomnet, nadat het donderdag zeker twee keer was afgekoppeld van de hoogspanningskabel die het complex van elektriciteit voorziet. De nucleaire waakhond van de VN (IAEA) heeft dat op gezag van Oekraïne gemeld met de mededeling dat de oorzaak van de storing niet direct bekend was.

6 reacties

 • haagen marcel

  5 maanden geleden
  Wel raar Ukraine in oorlog met Rusland. Maar de bezette kerncentrale blijft wel stroom leveren aan Ukraine. Of het westen levert voor miljarden wapens om in te zetten tegen Rusland. Maar we blijven nog wel Russisch gas en olie kopen. Weten de politici nog wel waar ze mee bezig en de gevolgen voor de gewone man.
 • Gerard Braeckmans

  5 maanden geleden
  Dat is geen stunt, dat is een verwittiging.
 • Feline Noé

  5 maanden geleden
  Een kleine stunt kan geen kwaad
 • stephane schepers

  6 maanden geleden
  Indien door Russische acties radioactiviteit vrij komt en richting Europa kt moeten we dit beschouwen als een aanval en moet de Navo optreden ende Russen uitOekraine verdrijven.
 • jintha peeters

  6 maanden geleden
  De EU en de NAVO zijn mee verantwoordelijk voor deze oorlog en de sancties treffen vooral de burgers in. Europa en niet Rusland maar ja de EU denkt dat ze alles kan
 1. 21 schipbreukelingen gered van onbewoond eiland na acht dagen zonder eten of drinken

  21 schipbreu­ke­lin­gen gered van onbewoond eiland na acht dagen zonder eten of drinken

  Het lijkt wel eens scène uit een film, maar het is echt. 21 schipbreukelingen maken afgelopen vrijdag een S.O.S.-teken op het strand van een onbewoond eiland op de Bahama’s. Ze zitten daar al acht dagen zonder eten en drinken wanneer ze in het vizier komen van een vliegtuig van de Amerikaanse kustwacht. Op de beelden is te zien hoe medewerkers een kist met hulpgoederen laten vallen vooraleer een boot de immigranten komt redden.