Kerk te klein voor afscheid van Rupert Suply (30): "Je laat een mooi en sterk verhaal achter"

Benoit De Freine
In een afgeladen volle Onze-Lieve-Vrouw Koningin in Schoten-Koningshof namen ruim vijfhonderd familieleden en vrienden afscheid van de dertigjarige Rupert Suply uit Wommelgem. De jongeman, die al acht jaar vocht tegen kanker, koos dinsdag voor euthanasie. De tweehonderd aanwezigen die geen plaats meer hadden in de kerk konden de uitvaartplechtigheid buiten volgen op een groot scherm. Rupert laat echtgenote Bonny en Lewis, zijn zes maanden oude zoontje, achter.

De uitvaartplechtigheid was met nummers zoals Your friend van Gregor Salto en Swimming places van Julien Jabre een uitzondering op de regel. "Je laat een mooi en sterk verhaal achter", sprak vader Ignace. "In de hemel weten we je te vinden, naast God. Want zoals Faithless het zei: God is a dj."

Naast deejay was Rupert ook bezieler van HOPE Benefiet, het fonds dat het kankeronderzoek van het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen ondersteunt. Rupert kreeg in totaal meer dan 650 chemobehandelingen, maar de laatste tijd recupereerde zijn lichaam steeds moeilijker. HOPE Benefiet zal nu worden verder gezet door zijn naaste vrienden, met de steun van echtgenote Bonny.

De uitvaartplechtigheid werd afgesloten met een staande ovatie. Natalia bracht ter nagedachtenis van Rupert ook een a capella versie van Shining Star van Nneka

Benoit De Freine
Benoit De Freine
Benoit De Freine
Benoit De Freine
"Met pijn in het hart laat ik jullie achter" | HLN Wommelgem