Katusha haalt Joaquim Rodriguez nu al terug uit zijn pensioen

BELGA
Meteen na de olympische wegrit in Rio de Janeiro zette een emotionele Joaquim Rodriguez een punt achter zijn carrière. Een beslissing die blijkbaar niet naar de zin is van zijn huidige ploeg, want Katusha wil dat 'Purito' zijn nog lopende contract gewoon uitdoet.

Met een vijfde plek op de wegen van Rio de Janeiro leek het laatste hoofdstuk van het wielerverhaal van Joaquim Rodriguez geschreven. Althans dat was het plan van de 37-jarige Spanjaard. "Het was de bedoeling om na de Olympische Spelen te stoppen met wielrennen, maar mijn contract bij Katusha loopt nog tot 31 december", legt de nummer zeven van de voorbije Ronde van Frankrijk uit aan AFP.

Onder meer Lombardije
"Als de ploeg me verplicht om de koersen die nog op de kalender staan te rijden, dan heb ik geen andere keuze dan terug op mijn fiets te springen en deel te nemen. Of ik dat nu leuk vind of niet." Bij de Russische wielerformatie zetten ze Rodriguez dan ook maar al te graag in voor Milaan-Turijn, de Ronde van Piemonte, de Ronde van Lombardije en de Abu Dhabi Tour.

"Niet veel training nodig"
"Dat klopt, hij zal die races rijden", bevestigde Philippe Maertens aan CyclingTips. "Hij heeft niet veel training nodig om opnieuw een hoog niveau te bereiken. Ik hoop dat hij ons nog kan verrassen", vertelde de woordvoerder van Katusha.

TDW
Joaquim Rodriguez groette het Spaanse publiek vandaag op het podium van de Vuelta.
TDW Joaquim Rodriguez groette het Spaanse publiek vandaag op het podium van de Vuelta.
Getty Images