Ga naar de mobiele website
^ Top

Karel (17) wilde voor dokter gaan studeren maar hij verdronk in Portugees zwembad

Foto ter illustratie. Het is nog niet duidelijk wat er precies foutliep in het zwembad.
Thinkstock Foto ter illustratie. Het is nog niet duidelijk wat er precies foutliep in het zwembad.
Bij een ongeval in een zwembad op een vakantiedomein in Portugal is gisterochtend de 17-jarige Karel V. uit het Oost-Vlaamse Laarne om het leven gekomen. Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden en staat in contact met de familie.

De jongeman was er samen met vrienden op vakantie en zou dinsdag terug naar huis keren. Om een nog onbekende reden kwam hij maandag echter in de problemen in het zwembad van hun vakantiedomein in de Algarve. De jongeman werd uit het water gehaald en ter plaatse gereanimeerd. Hij werd nog overgebracht naar een ziekenhuis, maar overleed er in de loop van de dag.

Karel V. zou in oktober beginnen aan zijn eerste jaar geneeskunde aan de UGent. Volgens de buurvrouw van het gezin was hij een vriendelijke en briljante student, want reeds op zijn 16de was hij geslaagd voor het toelatingsexamen geneeskunde. Liever te vroeg dan te laat, klonk het, want Karel liep toen nog school in het Sint-Gertrudiscollege in Wetteren. Ook zijn broer Hendrik (20) studeert trouwens geneeskunde. Hij was op het moment van het ongeval elders op reis.

Zijn ouders, beiden leerkrachten muziek, vertrokken maandag halsoverkop naar Portugal om het lichaam van hun zoon te repatriëren. Zijn broer keerde maandag vervroegd terug en werd opgevangen door familie.

Meer over15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Pauline Pauline

  Iedereen zit hier vanalles te veronderstellen, niemand weet al wat er echt gebeurt is dus ik vind het echt erg tegenover kennisen en vrienden en vooral de familie zelf om zelf te denken wat er zou gebeurd zijn en van het slechtste uit te gaan. Het is gewoon grof.

 • Steve Van der Vekens

  Die kon waarschijnlijk niet zwemmen en is in diep stilstaand water gesprongen doordat het wateroppervlak de indruk geeft dat het niet diep is. Op deze manier zullen er wel velen verdrinken denk ik.

 • Anne Mie Huybrechts

  Innige deelneming, spijtig genoeg weet ik ook wat het is een kind te verliezen, woorden schieten te kort.... Veel sterkte en kracht om met dit immens verdriet te overleven ;- (

 • Severine C

  Gho sterkte in deze moeilijke tijden!

 • Nancy Ramsdam

  Veel sterkte met dit grote verlies laat jullie zoon en broer een mooie ster zijn aan deze hemel Ramsdam Nancy en Vandenberge Frederick

Meld een bug