Kandidaten Miss België bezoeken parlement: "Is Michel de Vlaamse minister-president?"

BELGA
De zestig overgebleven kandidates van de Miss Belgiëverkiezing hebben een bezoek gebracht aan het federale parlement. Dat is een jaarlijkse gewoonte. Al acht jaar troont Darline Devos, organisator van Miss België, de meisjes mee door Kamer en Senaat.

"Ik vind het heel belangrijk dat ze iets opsteken over België, want uiteindelijk is Miss België de ambassadrice van ons land", aldus Devos. Vorig jaar was Herman De Croo de gastheer. Nu hij verhuisd is naar het Vlaams parlement had N-VA-senator Pol Van Den Driessche de eer om de Miss België-kandidates in te wijden in de Belgische politiek.

In zijn les deed Van Den Driessche uit de doeken hoe ons parlement werkt, wat een wetsvoorstel is, wat de rol is van de meerderheid, van de oppositie, enzovoort. "Ik wil ze vooral bijbrengen hoe België van een unitaire, centrale, door Franstaligen gedomineerde staat geëvolueerd is naar een federale staat."

Historische kennis 
Zo'n les bleek geen overbodige luxe. Van Den Driessche: "Ik maak me al lang zorgen over de historische kennis bij de jongeren en dat is er niet op verbeterd, want niemand wist wie de Vlaamse of de Waalse minister-president is. Dat vond ik heel frappant." Na lang aandringen, kwam er dan toch een antwoord op de vraag wie de Vlaamse minister-president is: 'Charles Michel'.

Tussen de rondleiding en de les was er tijd voor een fotoshoot. Op de 'familiefoto' was senator Van Den Driessche de enige man tussen zestig meisjes: "Ik heb zo al enkele foto's in mijn archief, want dit was niet mijn eerste keer. Ik ken wel wat mensen die heel jaloers zijn."

N-VA-senator Pol Van Den Driessche had de eer om de Miss België-kandidates in te wijden in de Belgische politiek
BELGA N-VA-senator Pol Van Den Driessche had de eer om de Miss België-kandidates in te wijden in de Belgische politiek