Een trein rijdt de Kanaaltunnel uit in Coquelles.
Volledig scherm
Een trein rijdt de Kanaaltunnel uit in Coquelles. © afp

Kanaaltunnel in tweede coronajaar nog een stuk minder gebruikt

In 2021 maakten 1,6 miljoen passagiers gebruik van de Eurostar om tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te reizen. Een jaar eerder waren dat er nog 2,5 miljoen. De omzet van de Eurotunnel daalde met 9 procent naar 644 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Voor de uitbater was 2020 ook al een dramatisch jaar vanwege reisbeperkingen. Ten opzichte van 2019 was de omzet bijna een derde lager.

 1. Jasper Pillen (Open Vld): Groen moet aanvaarden “dat we regeerakkoord uitvoeren” en budget voor Defensie verder optrekken

  Jasper Pillen (Open Vld): Groen moet aanvaarden “dat we regeerak­koord uitvoeren” en budget voor Defensie verder optrekken

  “Groen zal moeten aanvaarden dat we het regeerakkoord verder uitvoeren en de investeringen in Defensie nog verder optrekken.” Dat heeft Kamerlid Jasper Pillen (Open VLD) verklaard in De Zevende Dag op Eén. Het moet volgens Pillen de bedoeling zijn dat premier Alexander De Croo binnen enkele weken op de NAVO-top in Madrid kan aankondigen dat onze investeringen in Defensie naar 2 procent van het bbp gaan.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Frankrijk versoepelt inreisregels: Britten mogen tijdens feestdagen dan toch door Frankrijk reizen

  Frankrijk versoepelt inreisre­gels: Britten mogen tijdens feestdagen dan toch door Frankrijk reizen

  Na grote verwarring over de vraag of Britten die in de EU wonen over land door Frankrijk zouden mogen, is bekendgemaakt dat ze zich in de feestdagen geen zorgen over de Franse inreisbeperkingen hoeven te maken. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft volgens Franse media na aanvankelijke verwarring bevestigd dat Britten rond de jaarwisseling door Frankrijk kunnen reizen om naar hun woonplaats in de EU terug te keren. Het ministerie heeft de grensbewakers opgedragen tolerant en behulpzaam te zijn voor Britten die door het land heen naar huis in een ander EU-land moeten.