Kanaaltunnel gesloten, geen ferrydiensten tussen Calais en Dover

Stakende havenmedewerkers hebben de haven van Calais gesloten. De ferrydiensten tussen Calais en Dover zijn daardoor opgeschort. Ook de Kanaaltunnel is afgesloten, waardoor er geen verkeer mogelijk is tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Reizigers wordt aangeraden de ferry naar Engeland in Duinkerke te nemen.

De actie wordt gevoerd door de werknemers van SeaFrance, dat is de coöperatieve die de ferrymaatschappij MyFerryLink exploiteert. Zij gingen maandag over tot de blokkadeactie nadat het gerecht in Boulogne-sur-Mer niet inging op de vraag van de bestuurders van SeaFrance om het bevrachtingscontract van de MyFerryLink-schepen met Eurotunnel te verlengen. Dat contract loopt woensdagavond af.

Die vraag van SeaFrance kwam er nadat Eurotunnel eerder de verhuur met optie tot aankoop in 2017 aankondigde van twee van de drie schepen van dochter MyFerryLink aan de Deense rederij DFDS Seaways. Die deal gaat donderdag in.

SeaFrance vreest banenverlies: DFDS wil maar met 202 van de 600 werknemers van SeaFrance verder na de overname van de twee schepen.

Ferrypassagiers richting Engeland, gisteren in Calais.
AP Ferrypassagiers richting Engeland, gisteren in Calais.