De eerste vaccins kwamen gisteren aan in het UZ Leuven.
Volledig scherm
De eerste vaccins kwamen gisteren aan in het UZ Leuven. © BELGA

Kan hele bevolking voor de zomer toch een eerste dosis van het vaccin krijgen? “Alternatieve aanpak bekijken”

Epidemioloog Pierre Van Damme komt met een mogelijke oplossing om meer mensen sneller te kunnen vaccineren. Het systeem waar ook de Canadese provincie Quebec zich over beraadt, namelijk een dosis voor zoveel mogelijk mensen en pas de tweede dosis na bijvoorbeeld zes maanden toedienen. De Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci waarschuwt ondertussen dat na de kerstvakantie de pandemie nog harder kan toeslaan. Omdat veel Amerikanen rond Kerstmis op reis gingen, maakt hij zich zorgen over een nieuwe golf. Herlees al het nieuws van zondag 27 december over Covid-19 hier.

55 reacties

 • christianne bruyland

  2 maanden geleden
  Dat gezond verstand, komt dat vaak met vertraging?
 • Chris Vanderheyden

  2 maanden geleden
  Ik heb totaal geen vertrouwen in de strategie. Ben 58, risicopatient en ik geloof nooit dat ik ooit gevaccineerd geraak, niet in 2021 en niet in 2022. Incompetentie troef.
 • Jean Pierre Janssens

  2 maanden geleden
  Als op de bijsluiter staat dat er 2 dosissen gegeven moeten worden, kan Van Damme daar niet zomaar vanaf wijken. Dat heet dan off label gebruik wat niet toegelaten is. EMA moet de hele procedure dan opnieuw doorlopen. Om het anders te zeggen je mag niet met de mensen hun gezondheid spelen.
 • Michael Van Acker

  2 maanden geleden
  Pharmabedrijven hebben getest op 2 vaccinatie binnen de 3 weken. Gans de wereld doet het zo. Maar in België heb je een paar Bekende Virologen die het met 1 vaccinatie gaan aanpakken?!
 • Jürgen Mouton

  2 maanden geleden
  Ze kunnen hun rotzooi houden. Waarom heeft de overheid hier zoveel interesse in, terwijl er in andere griepepidemieën net zoveel doden vielen, terwijl ze dan niets deden?!? Dit stinkt uren in de wind.
 1. VIDEO. Uitbater Tabak Shop geeft overvaller klap op het hoofd met klapstoel: dader moet zonder buit afdruipen
  Meer

  VIDEO. Uitbater Tabak Shop geeft overvaller klap op het hoofd met klapstoel: dader moet zonder buit afdruipen

  De brutale overval op de Tabak Shop in Meer is verijdeld door het heldhaftige optreden van de uitbaters én enkele klanten van de winkel. Op de beelden is duidelijk te zien hoe de overvaller zonder aanleiding op een van de bedienden begint te slaan. Drie klanten schieten onmiddellijk ter hulp. De dader en zijn twee kompanen die buiten stonden te wachten, moesten zonder buit afdruipen.
 2. “We wachten al een jaar, dus dan neem ik die 4 uren in de rij er wel bij”: 2.000 mensen kregen vandaag vaccin op de Heizel, met lange wachtrijen tot gevolg
  Play
  Brussel

  “We wachten al een jaar, dus dan neem ik die 4 uren in de rij er wel bij”: 2.000 mensen kregen vandaag vaccin op de Heizel, met lange wachtrijen tot gevolg

  Het deed denken aan de hamsteraars van weleer, de lange rijen aan het vaccinatiepunt op de Heizel vandaag. Het grootste vaccinatiecentrum van ons land kreeg heel wat vaccingegadigden over de vloer die geen afspraak hadden gemaakt. Sommigen moesten meer dan vier uur wachten op hun prikje. Anderen belden gauw naar het callcenter om een afspraak te maken en mochten de lange rij overslaan.
 3. ‘Gert Late Night’ keert niet terug dit voorjaar, maar Gert en James pakken wel uit met ‘De Cooke & Verhulst Show’
  PREMIUM
  TV
  3

  ‘Gert Late Night’ keert niet terug dit voorjaar, maar Gert en James pakken wel uit met ‘De Cooke & Verhulst Show’

  Ze wilden het nieuws zelf nog even voor zich houden, maar wij kunnen vandaag met zekerheid melden dat Gert Verhulst (53) en James Cooke (36) dit voorjaar niet zullen logeren op de Evanna voor ‘Gert Late Night’. In plaats van de talkshow op het luxejacht van Gert, pakt het vrolijke duo straks op Play4 uit met de nieuwe, dagelijkse ‘De Cooke & Verhulst Show’.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht