De eerste vaccins kwamen gisteren aan in het UZ Leuven.
Volledig scherm
De eerste vaccins kwamen gisteren aan in het UZ Leuven. © BELGA

Kan hele bevolking voor de zomer toch een eerste dosis van het vaccin krijgen? “Alternatieve aanpak bekijken”

Epidemioloog Pierre Van Damme komt met een mogelijke oplossing om meer mensen sneller te kunnen vaccineren. Het systeem waar ook de Canadese provincie Quebec zich over beraadt, namelijk een dosis voor zoveel mogelijk mensen en pas de tweede dosis na bijvoorbeeld zes maanden toedienen. De Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci waarschuwt ondertussen dat na de kerstvakantie de pandemie nog harder kan toeslaan. Omdat veel Amerikanen rond Kerstmis op reis gingen, maakt hij zich zorgen over een nieuwe golf. Herlees al het nieuws van zondag 27 december over Covid-19 hier.

55 reacties

 • christianne bruyland

  4 maanden geleden
  Dat gezond verstand, komt dat vaak met vertraging?
 • Chris Vanderheyden

  4 maanden geleden
  Ik heb totaal geen vertrouwen in de strategie. Ben 58, risicopatient en ik geloof nooit dat ik ooit gevaccineerd geraak, niet in 2021 en niet in 2022. Incompetentie troef.
 • Jean Pierre Janssens

  4 maanden geleden
  Als op de bijsluiter staat dat er 2 dosissen gegeven moeten worden, kan Van Damme daar niet zomaar vanaf wijken. Dat heet dan off label gebruik wat niet toegelaten is. EMA moet de hele procedure dan opnieuw doorlopen. Om het anders te zeggen je mag niet met de mensen hun gezondheid spelen.
 • Michael Van Acker

  4 maanden geleden
  Pharmabedrijven hebben getest op 2 vaccinatie binnen de 3 weken. Gans de wereld doet het zo. Maar in België heb je een paar Bekende Virologen die het met 1 vaccinatie gaan aanpakken?!
 • Jürgen Mouton

  4 maanden geleden
  Ze kunnen hun rotzooi houden. Waarom heeft de overheid hier zoveel interesse in, terwijl er in andere griepepidemieën net zoveel doden vielen, terwijl ze dan niets deden?!? Dit stinkt uren in de wind.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"