Ga naar de mobiele website
^ Top

Jurk Maxima ontworpen door Edouard Vermeulen van Natan

reuters
Prinses Máxima is tijdens de abdicatie van koningin Beatrix gekleed in een jurk van modehuis Natan, ontworpen door onze landgenoot Edouard Vermeulen.

Het gaat om een "korte, luchtige jurk van poederkleurige gazan." Het onderstuk van het kleed is van geborduurde zijde met kristallen lovertjes in poederroze en zilver. Dat heeft het modehuis deze morgen laten weten.

Natan heeft ook de jurken ontworpen die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane deze middag zullen dragen tijdens de inhuldiging van hun vader in De Nieuwe Kerk. Zij dragen lange jurken van koningsblauwe katoen/zijde met een ajourpatroon met daaroverheen een cape van camelkleurige kasjmier.

Ook onze prinses Mathilde en de Nederlandse prinses Laurentien (de echtgenote van koning Willem-Alexanders jongste broer Constantijn) dragen in de kerk jurken van de Ieperling.

anp
Edouard Vermeulen.
AFP Edouard Vermeulen.

Blauwe creatie
Voor de dienst in de Nieuwe Kerk ging de nieuwe koningin van Nederland voor een jurk en mantel in koninklijk blauw van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Op haar hoofd heeft Máxima een gouden tiara die voor koningin Emma gemaakt werd. De creatie oogt erg traditioneel met sleep en borduursels.

Ook de dochters van Máxima, Amalia, Alexia en Ariane, en prinses Beatrix zijn in het blauw gekleed. Taminiau is trots dat hij de eer had een jurk te mogen ontwerpen. Het was voor hem een jongensdroom die werkelijkheid werd, meldde hij op Facebook.

Maxima in het blauwe ontwerp van Jan Taminiau
afp Maxima in het blauwe ontwerp van Jan Taminiau


Meld een bug