Josje slaat een nieuwe weg in: "Waarschijnlijk zal zelfs StuBru de muziek draaien"

Medialaan
Josje heeft haar platencontract te pakken. De voormalige K3-zangeres kiest dit najaar voor een Nederlandstalig repertoire, maar niet langer op kindermaat. "Het wordt pop met stekels", klinkt het. "Recht voor de raap. De kans is groot dat zelfs Studio Brussel haar nummers zal draaien."

Maandenlang was ze fel gegeerd wild op de markt. Geen platenhuis dat niet op 'de blonde van K3' aasde. Met een handtekening onder een - zo wordt gefluisterd -stevig contract bij Sony Music Entertainment, is de jacht nu afgelopen. Josje behoort in België nu tot de stal van onder anderen Milow, Loïc Nottet, The Chainsmokers en Shakira.


Grote namen dus, maar Sony is bereid om ook in de nieuwbakken popprinses flink te investeren. Zo vertoeft de 31-jarige Josje op dit ogenblik in de studio bij een Nederlandse producer -"niet van de minste", aldus onze bron - om er haar eerste album in te blikken. Dit najaar wordt de eerste single verwacht. Wat die precies brengen zal, wil noch Josje, noch Sony kwijt, maar in haar entourage is men alvast wildenthousiast. "Het wordt wennen om haar zo te horen", klinkt het. "Ze kiest voor Nederlandstalige pop met urban-invloeden. Braaf is het geenszins. Pop met stekels, zeg maar. De kans is groot dat zelfs StuBru haar songs zal willen draaien. Dat wil toch wat zeggen."


Al valt de meeste bewondering te noteren voor haar onverwachte schrijftalent. "Anders dan bij K3 neemt Josje nu alle teksten zelf voor haar rekening", klinkt het bij een andere insider. "Daar heeft ze de voorbije maanden nog hard aan gewerkt. Of ze daarbij stiekem hulp krijgt, weten we niet, maar haar teksten zijn écht goed. Recht voor de raap ook. Josje is niet langer een pop aan een touwtje. Ze heeft haar eigen muzikale ideeën en die zijn behoorlijk verfrissend. Ze weet waar ze voor gaat."

KOS

Unieke présence

Bij platenhuis Sony wil men niks kwijt over de nieuwe aanwinst. Enkel dat men zeer blij is met de komst van de Nederlandse. "Josje heeft tijdens haar jaren bij K3 maar zeker ook recent in het muziekprogramma 'Liefde Voor Muziek' bewezen dat ze een zeer getalenteerde en gewaardeerde zangeres is", aldus Karsten Biesemans van Sony. "Een begenadigd liedjesschrijfster met een unieke présence. Vlaanderen en Nederland zijn een bijzondere artieste rijker."
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Johan Coppens

    En wie is Josje weer???