Jongetje (8) uit Zonnebeke overleden: kind raakte vermist in vijver in Nederlands vakantiepark

Foto van de zoekactie naar de verdronken jongen op een camping in Chaam (Nederland).
Jeroen Stuve/ Stuve fotografie Foto van de zoekactie naar de verdronken jongen op een camping in Chaam (Nederland).
Een achtjarig jongetje uit Zonnebeke is vandaag overleden in een Tilburgs ziekenhuis, nadat het kind bewusteloos werd aangetroffen in een natuurbad in een vakantiepark in het Nederlandse Chaam. Het jongetje was in de loop van de namiddag vermist geraakt.

De hulpdiensten vonden het vermiste jongetje terug in het natuurbad van vakantiepark de Flaasbloem in Chaam. De jongen werd volgens de politie niet aanspreekbaar uit het water gehaald en door medische hulpdiensten geholpen. Hij werd gereanimeerd en daarna met een ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd, waar hij overleden is. 

(lees verder onder video)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Waterpartijen

Volgens een woordvoerder van de politie was het kind sinds 16.30 uur zoek. 45 minuten later werden politie en brandweer opgeroepen om te zoeken in en rond waterpartijen op het terrein. Korte tijd later werden ook twee ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd. Rond 17.30 uur werd de jongen aangetroffen.

Duikers doorzochten het natuurbad nog lange tijd nadat het kind werd teruggevonden, omdat het niet bekend is of de achtjarige jongen alleen was.

Het jongetje is afkomstig uit de West-Vlaamse Zonnebeke. Hij vertoefde bij familie in het vakantiepark.

anp