Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Johnson & Johnson belooft eerste vaccindosissen twee maanden vroeger

De coronacijfers in ons land laten opnieuw een gemengd beeld zien: het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is in stijgende lijn, terwijl het aantal overlijdens verder afneemt. Het reproductiegetal bevindt zich wel opnieuw boven de 1, wat erop wijst dat de epidemie aan kracht toeneemt. Intussen gaat de vaccinatiecampagne moeizaam door aanhoudende leveringsproblemen van het AstraZenecavaccin. “Dat is een gigantisch probleem voor het operationeel krijgen van onze vaccinatiecentra, maar ook in de ziekenhuizen en de gehandicaptenvoorzieningen”, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) daarover. 

189 reacties

 • Agnes Andries

  2 maanden geleden
  Hier zat ik op te wachten. Mijns inziens het meest betrouwbare vaccin. Valt wel op dat AZ nu wel ineens de hoeveelheden zou kunnen leveren Met de hete adem van de concurrentie in hun nek gaat alles blijkbaar veel soepeler. Maar ja, proberen gaat mee he.
 • Hilde Eykens

  2 maanden geleden
  Ik zal wel op dit vaccin wachten, een ander komt er bij mij niet in.
 • oswald lambrecht

  2 maanden geleden
  Er zijn vaccins genoeg het is echter onze ministers VDB op kop die niks geregeld krijgen
 • Eric Leysen

  2 maanden geleden
  Politici en experten, statistici en alle anderen die een heel jaar kwamen zeggen wat we niet mochten en die nu alle vaccins bewieroken mogen voor mijn part eerst gevaccineerd worden. Allemaal! Vooraleer dat gebeurt is spuit er niemand iets in mijn lijf!
 • Etienne De Bondt

  2 maanden geleden
  Het zal er vanaf hangen of zuster Ursula afgepingeld heeft of niet, laat u niks wijsmaken zij die het meest betalen hebben voorrang van levering, dat is zo bij Pfizer, AstraZeneca en Moderna zie maar hoever ze in Israël staan en dat zal zo zijn bij alle leveranciers.
 1. Reissector wil af van verplichte quarantaine bij reis naar groene en oranje zones
  6

  Reissector wil af van verplichte quarantai­ne bij reis naar groene en oranje zones

  De Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) roept het Overlegcomité op om het reisverbod vanaf 19 april definitief af te voeren. De sectororganisatie vraagt om reizen naar groene en oranje zones binnen Europa opnieuw zonder quarantaineverplichting mogelijk te maken. Daarnaast roept de VVR ons land op om zich aan te sluiten bij de Europese reiscorridors. Vanaf de zomervakantie zouden alle Belgen mits een coronapaspoort en sneltesten opnieuw op reis moeten kunnen vertrekken.
 1. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

 2. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"