Volledig scherm
© Photo News

Johnson & Johnson belooft eerste vaccindosissen twee maanden vroeger

De coronacijfers in ons land laten opnieuw een gemengd beeld zien: het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is in stijgende lijn, terwijl het aantal overlijdens verder afneemt. Het reproductiegetal bevindt zich wel opnieuw boven de 1, wat erop wijst dat de epidemie aan kracht toeneemt. Intussen gaat de vaccinatiecampagne moeizaam door aanhoudende leveringsproblemen van het AstraZenecavaccin. “Dat is een gigantisch probleem voor het operationeel krijgen van onze vaccinatiecentra, maar ook in de ziekenhuizen en de gehandicaptenvoorzieningen”, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) daarover. 

189 reacties

 • Agnes Andries

  4 dagen geleden
  Hier zat ik op te wachten. Mijns inziens het meest betrouwbare vaccin. Valt wel op dat AZ nu wel ineens de hoeveelheden zou kunnen leveren Met de hete adem van de concurrentie in hun nek gaat alles blijkbaar veel soepeler. Maar ja, proberen gaat mee he.
 • Hilde Eykens

  4 dagen geleden
  Ik zal wel op dit vaccin wachten, een ander komt er bij mij niet in.
 • oswald lambrecht

  4 dagen geleden
  Er zijn vaccins genoeg het is echter onze ministers VDB op kop die niks geregeld krijgen
 • Eric Leysen

  4 dagen geleden
  Politici en experten, statistici en alle anderen die een heel jaar kwamen zeggen wat we niet mochten en die nu alle vaccins bewieroken mogen voor mijn part eerst gevaccineerd worden. Allemaal! Vooraleer dat gebeurt is spuit er niemand iets in mijn lijf!
 • Etienne De Bondt

  4 dagen geleden
  Het zal er vanaf hangen of zuster Ursula afgepingeld heeft of niet, laat u niks wijsmaken zij die het meest betalen hebben voorrang van levering, dat is zo bij Pfizer, AstraZeneca en Moderna zie maar hoever ze in Israël staan en dat zal zo zijn bij alle leveranciers.
 1. Bewoners durven al maanden hun appartement niet meer uit door bende: “Vanaf 19 uur slaan hun stoppen volledig door”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Bewoners durven al maanden hun apparte­ment niet meer uit door bende: “Vanaf 19 uur slaan hun stoppen volledig door”

  In elkaar geslagen of achtervolgd worden, stenen door je ruit krijgen of bekogeld worden met eieren. Het is stilaan dagelijkse kost geworden in de Reinaertwijk in Dilbeek. Maar, genoeg is genoeg, vindt een koppel dat met hun verhaal na maanden teistering naar buiten wil komen. “We staan met onze rug tegen de muur”, vertellen ze. “Na 19 uur buiten komen, is geen optie, want dan breekt de hel hier los.” Het koppel vertelt ons in een exclusief interview waarom zij en tientallen andere appartementsbewoners al sinds de zomer van 2020 hun kot niet meer uit durven.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica