Jetairfly ontkent dat Boeing 767 probleemvliegtuig is

Meer dan 200 Belgen hebben afgelopen weekend twee dagen vastgezeten in Miami door een technisch defect van de Boeing 767 van Jetair.
Medialaan Meer dan 200 Belgen hebben afgelopen weekend twee dagen vastgezeten in Miami door een technisch defect van de Boeing 767 van Jetair.
Luchtvaartmaatschappij Jetairfly ontkent dat de Boeing 767 die door technische problemen afgelopen weekend in Miami bijna twee volle dagen vertraging opliep, ongewoon vaak met technische defecten kampt. Het toestel is met zijn veertien jaar ook niet oud, zegt Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

In Het Nieuwsblad verklaarde Ralph Pais van Claim It, een bedrijf dat passagiers bijstaat om compensaties te krijgen voor vertragingen, gisteren dat het vliegtuig in de voorbije drie maanden al goed was voor elf zware vertragingen.

Vanhaelemeesch zegt echter dat het vliegtuig in de laatste vier maanden maar drie vertragingen gehad heeft van meer dan 3 uur, inclusief die van afgelopen weekend. Twee keer ging het om een technisch probleem en in het derde geval moesten de rusttijden van de bemanning gerespecteerd worden.

Vliegtuig heeft in de laatste vier maanden maar drie vertragingen gehad

Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch