Volledig scherm
© HLN LIVE

J&J denkt coronavaccin in maart beschikbaar te hebben - Voorraden mondmaskers aangevuld

Uit een in het Staatsblad gepubliceerd ministerieel besluit blijkt dat alle geldende coronamaatregelen verlengd worden tot 1 maart. Ons land bereidt zich ondertussen voor op een massale vaccinatiecampagne. Meerdere locaties waar inentingen kunnen plaatsvinden, zijn al bekend. Herlees hier alle ontwikkelingen van woensdag 13 januari over het coronavirus.

56 reacties

 • jan janssens

  1 week geleden
  Iedereen weet wat er op ons afkomt, maar de dames en heren politici sturen ons met de fanfare op kop verder richting afgrond. De vaccinatiecentra zullen snel noodhospitalen worden.
 • Linda MOENS

  1 week geleden
  Nu er varianten beginnen te circuleren van het covid-19 virus zullen er zeker géén versoepelingen komen de eerst volgende wéééken. Tussen de woorden en regels in van de specialisten kan je dit afleiden. De schrik zit er weer behoorlijk in. Verstrengen kan niet meer, alle opties zijn opgebruikt zonder dat het virus aan kracht inboet. De laatste strohalm is het vaccin, hopelijk kan het ook de nieuwe varianten aan besmetting te niet doen.
 • jurgen De knijf

  1 week geleden
  Ze mochten ze nooit niet opengedaan hebben in juli dan waren we er nu misschien vanaf! Alleen essentiële doorlaten. Om de bevoorrading van de winkels. Als het juist maar dat is, is dat makkelijk te controleren en ook testen.
 • Ronny Van Wijngaerden

  1 week geleden
  Dromen mag maar je weet dat dromen bedrog zijn.
 • johan lanoot

  1 week geleden
  Wie de grenzen wil sluiten moet ook de ondernemingen en winkels sluiten want die kunnen dan niet meer bevoorraad worden.
 1. LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”

  Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald.“ Lees de lezersbrief hieronder integraal.
 2. Zweden transporteert meer dan 2.000 Moderna-vaccins bij een te lage temperatuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  Zweden transpor­teert meer dan 2.000 Moderna-vac­cins bij een te lage tempera­tuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  In Zweden zijn 2.100 vaccins van Moderna bij een te lage temperatuur bewaard, waardoor ze mogelijk niet langer werken. Dat schrijven verschillende Zweedse media. Het liep fout tijdens een levering van het Moderna-vaccin waarbij de transportfirma de temperatuur had ingesteld op de aanbevolen temperatuur voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die ligt echter een stuk lager dan de aanbevolen temperatuur van -40 graden voor het transport van het Moderna-vaccin.
 3. Rapper Soulja Boy aangeklaagd voor seksueel misbruik, geweld en gijzeling
  Celebrities

  Rapper Soulja Boy aange­klaagd voor seksueel misbruik, geweld en gijzeling

  Een voormalig assistent van Soulja Boy, onder andere bekend van de hit ‘Crank That’, heeft een aanklacht tegen de rapper ingediend. Dat melden Amerikaanse media. De vrouw beschuldigt hem onder meer van seksueel misbruik. Ook zou de 30-jarige Amerikaan haar gegijzeld hebben. Tot slot weigerde hij haar loon te betalen en gedroeg hij zich gewelddadig. Het is niet de eerste keer dat de rapper in aanraking komt met het gerecht.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"