Janssen werkt niet mee bij reconstructie moord op Annick

BELGA
Speurders van de Hasseltse federale gerechtelijke politie zijn vanochtend vroeg gestart met de reconstructie met Ronald Janssen in het dossier van Annick Van Uytsel. De reconstructie werd echter inmiddels afgeblazen, omdat Janssen niet wil meewerken.

De reconstructie met Janssen, de moordenaar van Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus, was om 5 uur al gestart en is rond 7 uur afgeblazen, omdat Janssen weigert mee te werken.

Tijdje gevangen
Bedoeling was dat de reconstructie met Janssen in Diest, Loksbergen (Halen) en Lummen zou plaatsvinden. Annick Van Uytsel vertrok immers in de nacht van 27 op 28 april 2007 met haar fiets aan de Gildezaal in Schaffen bij Diest, waar ze naar een fuif was geweest. Ze reed met de fiets naar huis en ergens onderweg kwam ze Ronald Janssen tegen, haar latere ontvoerder en moordenaar. In zijn woning aan de Gemengde Brigadestraat in Loksbergen (Halen) hield hij Van Uytsel een tijdje gevangen. Uiteindelijk dumpte hij haar lichaam, gewikkeld in plastiek, in het Albertkanaal. Op 3 mei 2007 werd haar lichaam uit het kanaal in Lummen gehaald.

Stand-in
Een jonge agente speelde de rol van Van Uytsel. Voor sommige delen van de wedersamenstelling zou Janssen vervangen worden door een stand-in. Ook zijn blauwe camionette werd gebruikt met daarin een pop en een fiets. Speurders en gerecht hoopten dus dat Janssen volledig zou meewerken, maar dat is niet gebeurd. Om 10 uur geeft het Hasseltse parket meer uitleg over de reconstructie. (belga/kh)

BELGA
Ook de blauwe bestelwagen van Janssen werd ingezet bij de reconstructie.
Ook de blauwe bestelwagen van Janssen werd ingezet bij de reconstructie.