Janssen ontvangt nog steeds 1.650 euro wedde per maand

Het huis van Ronald Janssen in Loksbergen. De voormalige leraar krijgt nog altijd een maandwedde van 1.650 euro.
BELGA Het huis van Ronald Janssen in Loksbergen. De voormalige leraar krijgt nog altijd een maandwedde van 1.650 euro.
Ronald Janssen ontvangt per maand nog steeds 1.650 euro wedde. Dat bleek vandaag op het assisenproces in Tongeren toen de politieman van de Hasseltse federale gerechtelijke politie, Noël Libaers, het moraliteitsverslag van Janssen uit de doeken deed. De scholengroep Sint-Martinus in Herk-De-Stad had Janssen ontslagen, maar hij ging in beroep waardoor hij maandelijks nog 1.650 euro binnenrijft.

Openbaar aanklager Boyen wilde weten of Janssen al een eurocent had overgemaakt aan de burgerlijke partijen, maar Janssen gaf zoals altijd geen eenduidig antwoord. "Ik moet die mensen nu toch niet lastigvallen met geld. Dat moet toch nog allemaal worden geregeld? Volgens mij is dat niet de gang van zaken. U moet zoiets niet gaan suggereren", aldus een geïrriteerde Janssen tegen de procureur.

Tot 22 oktober
"De opzegtermijn voor het contract van Ronald Janssen loopt tot 22 oktober", zegt Marc Diriks, coördinerend directeur van de scholengroep Sint-Martinus. "We kunnen nu eenmaal niet anders dan die termijn te respecteren. Dat zijn gewoon zijn rechten", klinkt het. "Dit staat los van wat we over deze zaak denken. We hebben ons daarbij neer te leggen."

Ook op het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet klinkt het dat de opzegtermijn van Janssen, die op 12 juli 2010 ontslagen werd, pas over een goede week afloopt. (belga/lpb/adb)