Jan Mulder verheugt zich al op woensdag: "De virtuozen tegen de klompen. Hoe gaat dat er in 's hemelsnaam uitzien?"

Ashley Williams, Funes Mori en Tom Cleverley kunnen alleen toekijken hoe een grandioze Hazard uithaalt.
Photo News Ashley Williams, Funes Mori en Tom Cleverley kunnen alleen toekijken hoe een grandioze Hazard uithaalt.
In zijn wekelijkse column op maandag blikt HLN-commentator Jan Mulder vooruit op Holland - België, woensdag in de Amsterdam Arena. De Nederlandse topanalist vreest duidelijk voor de kansen van zijn landgenoten, als hij zich afvraagt wie bij Oranje de vormzwangere Hazard moet opvangen. Mulder stelt zich ook vragen bij de tactische keuze van Ronald Koeman bij Everton, die voor de match in Chelsea (5-0) Mirallas op de bank liet en heeft ook nog een steek in huis richting René Weiler. De passage over Nederland - België lees je hieronder, de rest van de column vind je terug op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken lang voor slechts 2 euro.

Update: inmiddels heeft Feyenoord-verdediger Karsdorp afgezegd voor Oranje, maar de column blijft natuurlijk wel relevant.

"Zou Rick Karsdorp zaterdag Chelsea-Everton hebben gezien? Of vond hij het verstandiger zich te concentreren op Randy Wolters? Laat ik, voordat we op Ricks zaterdagmiddag ingaan, eerst zeggen wie Karsdorp is: de robuuste en snelle rechtsback van Feyenoord en Oranje. Rick is aanstaande woensdag dus de directe tegenstander van Eden Hazard en zondag stond Go Ahead Eagles-Feyenoord op het programma, dus hij zal wel in een Deventer hotel hebben gezeten en niks van Chelsea hebben meegekregen."

"Aangezien ik Chelsea-Everton wél op de televisie zag, en na de wedstrijd in een diepe roes van extase tuimelde, een bedwelming die het hele weekeinde duurde, kan ik u niet veel vertellen over de klasse en actuele vorm van Randy Wolters, zondag de directe tegenstander van Karsdorp. Wel las ik vanochtend in de krant dat Go Ahead Eagles zeer verdiend van Feyenoord had gewonnen. Misschien heeft Karsdorp Wolters onderschat."

"Vandaag meldt Rick zich in het trainingskamp van Oranje. Ik denk aan zijn voorbereiding op de krachtmeting met Hazard, in de vorm van zijn leven en tien klassen beter dan Wolters. Hoe doe je dat, zo'n voorbereiding? Welke adviezen geeft bondscoach Blind aan Karsdorp? 'Niks van die Hazard aantrekken, gewoon je eigen spel spelen'? Hoe gaat dat er in 's hemelsnaam op het veld uitzien, woensdag? Het betreft een vriendschappelijke wedstrijd met weinig inzet en veel wissels, maar ik verheug me toch enorm op dit duel, een ouderwetse Holland-België, Derby der Lage Landen, de virtuozen tegen de klompen, Hazard vs Karsdorp."

Karsdorp moet Teijsse (l) van Go Ahead Eagles laten gaan.
ANP Pro Shots Karsdorp moet Teijsse (l) van Go Ahead Eagles laten gaan.