Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Jambon vraagt Italië en Oostenrijk om ook jongeren zonder boosterprik toe te laten

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat er bij Oostenrijk en Italië op aandringen om jongeren tussen 12 en 18 jaar, die nog geen boosterprik hebben gekregen, op hun grondgebied toe te laten. Dat laat zijn kabinet aan Belga weten.

68 reacties

 • Dedecker Kris

  3 maanden geleden
  Ze mogen Italië in met een vaccinatie van 9 maand maar ze mogen niet in het hotel of in de skilift. Dit is wat mijn pluszoon voor heeft
 • eli bosch

  3 maanden geleden
  Besmettingen bij tieners gaan door het dak maar allemaal massaal het virus gaan verspreiden dat kan volgens Jambon.
 • Argus Vercauteren

  4 maanden geleden
  Jambon moet zich niet bemoeien met het beleid van andere landen. Waarschijnlijk willen deze landen juist het aantal bezoekers beperken om het verzorgend personeel op de spoeddiensten te ontlasten, want hoe meer skiërs hoe groter de kans op botbreuken en als deze dan nog besmet zijn.. Waarom zou men de volksgezondheid op het spel zetten voor het plezier van enkelen? Italië had veel coronadoden en dat laat sporen na. Hier zijn ze de doden al lang vergeten. Vrijheid en feesten, daar draait het om.
 • Dirk Pype

  4 maanden geleden
  Met wat zijn die bobo’s van plan,dat Italië en Oostenrijk een uitzondering zal toestaan?.Ze zullen bang zijn van sterke Jan.
 • Eric Aerts

  4 maanden geleden
  Sterke jan is totaal het noorden kwijt. CsT in Vlaanderen daartegen keurt Mijnheer goed.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. ONZE OPINIE. Welk probleem het Covid Safe Ticket juist oplost? Niemand die het nog goed weet
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Welk probleem het Covid Safe Ticket juist oplost? Niemand die het nog goed weet

  Geen betere manier om een debat inhoudelijk onmogelijk te maken dan door er de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging bij te halen. Het Vlaams Belang demonstreerde dat gisteren met verve. Op een platte manier vergeleek Kamerlid Dominiek Sneppe het Covid Safe Ticket (CST) met de Jodenster. Daarmee maakte ze van haar eigen domme opmerking de inzet van alle verdere discussie. En dat op een moment dat het debat actueler is dan ooit. Waarom we eigenlijk een coronapas hebben? Ook veel experts snappen het niet meer.